Politieagenten uit verschillende teams van de zone hielden een actie gericht op drugs- en andere overlast. Onder andere de stationsomgeving en het stadspark kwamen aan bod. Ook werd er gecontroleerd op het naleven van de verkeersregels.

Zo hielden zij toezicht op het naleven van de verkeerslichten bij de spoorwegovergang op het kruispunt Technische Schoolstraat/Kwakkelberg. En ook op het naleven van het verbodsbord om linksaf te slaan op het kruispunt Gasthuisstraat/Billemontstraat.

Verbod links afslaan richting Billemontstraat

Er werden tien boetes uitgeschreven aan bestuurders die het verbodsbord om links af te slaan negeerden. De politieagenten schreven ook nog twee bekeuringen uit voor het negeren van het rode licht.

Andere overtredingen

Drie personen kregen een parkeerboete. Vier bestuurders kregen een boete voor het niet-handenvrij gebruikmaken van de smartphone. Vier personen kregen een bekeuring omdat ze geen veiligheidsgordel droegen.

Twee bestuurders werden beboet omdat ze geen geldige verzekeringspapieren konden voorleggen. Tot slot werd er ook nog een GAS-PV opgesteld. (pol)