Met Wout van Aert en Sanne Cant, als kersverse wereldkampioenen aan de start, presenteert de 27e Krawatencross zaterdag op De Lilse Bergen een droomaffiche. De organisatoren hopen méér dan 16.000 bezoekers te verwelkomen.

Prima crossweer, 16.000 supporters uit de bol

De 27e Krawatencross belooft op zaterdag 10 februari opnieuw een grote publiekstrekker te worden. 'Het KMI heeft goed weer voorspeld,' lacht Jef Van den Broeck, voorzitter van De Moedige Supporters (DMS).

'We hopen zaterdag toch 16.000 supporters te mogen verwelkomen op het recreatiedomein.  Vorig jaar regende het wat, maar toen kwamen toch ook 15.500 supporters opdagen', zegt Jef, die met z'n team instaat voor de organisatie van de Krawatencross.

'Er zijn ook weer veel genodigden op de afspraak. We mogen dit jaar opnieuw meer dan 3.000 VIPS ontvangen in het tentendorp.

Aan het parcours van vorig jaar is niet veel veranderd. 'We proberen ook alle wereldkampioenen aan de start te krijgen. Met uitzondering van de Brit Ben Tullet, wereldkampioen bij de junioren, lukt dat ook dit jaar. Uiteraard zijn we heel blij dat Sanne en Wout opnieuw in de regenboogtrui over het parcours zullen rijden. Dat doet intens deugd.'

Jeugdinitiatie woensdag

Meer dan 300 vrijwilligers zetten zich zaterdag in om de Krawatencross weer tot een goed einde te brengen. Als aanloop naar de cross, vindt morgen woensdag 7 februari om 14u, opnieuw de jeugdinitiatie plaats op het parcours in De Lilse Bergen.

'Bekende namen zoals Rudi De Bie, Paul Herygers en Erwin Vervecken begeleiden het jonge volk op de omloop van de Krawatencross. Vorig jaar ondernamen we een recordpoging en kwamen er 412 jongeren opdagen. Dit jaar zijn er iets meer dan driehonderd kinderen ingeschreven, wat ook een heel mooi aantal is', besluit Jef Van den Broeck.

www.krawatencross.be

Op de foto : het bestuur van De Moedige Supporters is samen met ex-wereldkampioenen Paul Herygers en Erwin Vervecken, ambiancezanger Torsten,  burgemeester Paul Diels, en DMS-voorzitter Jef Van den Broeck helemaal klaar voor de 27e Krawatencross.  Foto's Mil Cambré/Guy Verellen/NNieuws.