De Geschiedkundige Kring Herentaldum stelde vanmorgen onder ruime belangstelling haar eclatant 28e Historisch Jaarboek voor in de Fonderies de la Campine aan Wuytsbergen in Herentals.

Het hoofdartikel is een intrigerende bijdrage over het Kempengevoel door Jan Goris, met verder bijdragen van Jan Cools over de Lourdesgrot op het Begijnhof en de retabel van Crispien en Crispiaan in de St.- Waldetrudiskerk. Marc. J. Heylen presenteert de Herentalse drukkersfamilie Wechel. 

Verder ontdek je er een artikel over burgemeester Rombouts en het populaire 'Hertals Dialect' door connaisseur pur sang Jef Van den Bosch.  Het boek is rijkelijk geïllustreerd met talrijke foto’s en afbeeldingen, waarvan de meesten nog nooit eerder zijn uitgegeven. 

Het Historisch Jaarboek is een aanrader vol pure Hertalse nostalgie.  Een ideaal kerstcado voor de échte Herentalsenaar.

Hugo Verhaegen : 'Geen betaalbare zaal voor onze kring met meer dan 300 leden, subsidies vallen weg'
 
Voorzitter Hugo Verhaegen : 'Onze kring betreurt dat de stad geen deftige beschikbare, betaalbare zaal kan aanbieden. Le Paige is te klein geworden voor onze meer dan 300 leden. Dat het nieuw stadsbestuur onze subsidies schrapt is meer dan betreurenswaardig.  Deze beslissing kan echter altijd herbekeken worden...', besluit Verhaegen met een kwinkslag aan het adres van de huidige  N-VA-CD&V coalitie. (pp)

Johan Temmerman/ Nnieuws.