Het 29 Bataljon Logistiek organiseert op woensdag 9 september een oefening waar het repatriëren van landgenoten deel van uit maakt.  Daarvoor zoeken ze zo'n  100-tal gezonde rolplayers van alle leeftijden,  mensen niet afkomstig zijn uit defensie.

Zij worden verwacht om in een rollenspel personages van diverse pluimage naar voor te brengen.
Families met / zonder kinderen, eventueel met huisdier, een dokter, werkmannen, vluchtelingen met of zonder papieren, ...

In de oefening worden zij door het 29 Bn opgevangen en in samenwerking met de Federale Overheid (Buitenlandse Zaken) gescreend.

Hans Horemans : 'De vrijwilligers worden op 9/9 om 9u verwacht in de kazerne van het 29 Bataljon Logistiek – Bevrijdingsstraat 31 in Grobbendonk.  Het programma eindigt voor de rolplayers ten laatste om 14u.  We starten alvast met een tas koffie,...'s middags kunnen we een frietje met curryworst aanbieden.'

De geïnteresseerden moeten zich inschrijven voor donderdag 3 september zodat de dienst Buitenlandse Zaken hun gegevens in het systeem kan brengen.  Naam – voornaam - adres doorgeven via hans.horemans@mil.be - gsm 0477 697617 Hans Horemans  Dienst Communicatie - PAO.