De covid-pandemie heeft ook roet in de jaarlijkse bierfeesten van de KSA-Herentals gegooid. Het team bleef echter niet bij de pakken zitten en lanceerde vorige maanden een succesvolle biermanden-actie die maar liefst 290 bestellingen opleverde.

'Ons KSA-team heeft zelf de biermanden samengesteld en verpakt', zegt Valerie Temmerman. 

'We zijn vrijdagavond met 4 medewerkers coronaproof gestart om de manden klaar te maken. Zaterdagnamiddag kunnen de mensen hun bestelde mand volgens een strakke planning ophalen buiten op de parking van 't Paterszaaltje.

We willen iedereen oproepen om zich aan het afgesproken uur te houden.  We werken met een tijdslot en zo ook de coronarichtlijnen te volgen. Je bent verplicht  een mondmasker te dragen, handen ontsmetten, individueel ophalen,  dus niet met het hele gezin.'

'Ontzettend blij met 290 verkochte manden'

'We zijn als leiding en Hernieuwers vooral ook content dat we toch nog iets kunnen geven aan de mensen als vervanging voor de bierfeesten zelf en dat er op deze manier nog geld in het laatje komt.

De bierfeesten zijn een traditie in Herentals, en op die manier kunnen de mensen toch nog van de Belgische biercultuur genieten in hun kot.

We zijn ontzettend blij met de 290 verkochte manden. Er is opnieuw een mooie variëteit aan bieren verkocht voor toch zo'n 500 liter. We konden gelukkig ook opnieuw rekenen op bierhandel Willems, waarmee we al jaren samenwerken. 

Ook een dikke merci aan Nnieuws voor de promotie van onze actie.'

Redactie & foto's Johan Temmerman/ Nnieuws.