De 29e editie van de Hollewegjogging in Lichtaart lokte 520 deelnemers met heel wat enthousiaste supporters. De organisatoren van Samana en KVG Lichtaart hadden vrijdagavond het pima weer mee. De kleinste lopertjes beten de spits af met hun 50 meter onder luide aanmoedigingen van ouders, grootouders, tantes, nonkels en veel vrienden.

De seniors liepen de 5, 10 of 15 kilometer. De overwinning in de 5 kilometer was voor Mattias Detavernier (Antwerpen) voor Andy De Rooy (Grobbendonk) en Stijn Van Houtte (Gierle) bij de mannen.  Bij de sames won Stien Biermans uit Kasterlee voor Anneleen Geluykens (Vorselaar) en Nathalie Vangeel (Vosselaar).

De 10 kilometer was voor Noorderwijkse Kris Lievens, voor Christophe Van Hoorebeeck ('s Gravenwezel) en Mimoun El Fatmi (Deurne).  De top-3 bij de dames : Jolien Boonen (Kasterlee), Kristel Van Maldeghem (Zoersel) en Sarah Moeremans (Mol).

De 15 kilometer, het steviger loopwerk,  ging naar Jan Delbrie uit Dessel, voor Stefan Rens (Morkhoven) en Pieter Van Dyck (Kasterlee).  Bij de vrouwen won Lien Van Ballaer uit Tielen voor Martine Keller (Herentals) en Annelies Van Gorp (Kapellen). 

Een mooie sportieve jogavond.  (pp)