De voorstelling van het 29e 'Historisch Jaarboek van Herentals' in combinatie met een thematische tentoonstelling omtrent de bevrijding van Herentals in WO2 stond gepland in 'Fonderies de la Campine' tijdens het weekend van 19 -20 december 2020.

De pandemie en de ermee verbonden regels strooiden roet in het eten. Het evenement kon en mocht niet doorgaan.

Bovendien zorgde corona er voor dat het Historisch Jaarboek van Herentals XXIX -2020 met enige vertraging van de persen rolde.

Vanaf 15 januari is het zover: het Historisch Jaarboek van Herentals XXIX -2020 is te verkrijgen bij Boekhandel Bert Van Sande, Fraikinstraat 37, 2200 Herentals tegen de prijs van €20.

De meer dan 450 Herentaldum-leden 2020 kunnen vanaf 15 januari dit boekwerk in deze Herentalse boekhandel 'gratis' afhalen.

Co-auteur Jan Goris zorgde zoals steeds voor een gevarieerd, rijk geïllustreerd boek met een grote diversiteit aan artikels. Burgemeester Rombauts, Jozef Laureys, Bruno Bomberen, Wiske Ceulemans... worden in de spotlichten gezet.

Van de hand van wijlen Jan Cools worden postuum drie bijdragen over zijn geliefde 'College' gepubliceerd.

Natuurman Jos Gijsels zet een vergeten Herentals natuurgebied op de kaart en Marc Heylen leert ons een Herentalse pionier in de V.S. kennen.

Zoals steeds sluit het boek ludiek af met veel 'rettekentet' in een kleine cursus 'Hertals' van de hand van Jef Van de Bosch.'

Info Willy Geboes wgeboes@telenet.be