U bent hier

2Cocoon: 'Een sjaal met een verhaal'

Herentals | Internationaal | Neteland | Vlaanderen | Westerlo
02.12.2017 - 00.34u
Door: Herman Gezelle

2Cocoon staat voor een unieke sjaal gemaakt van 'fake fur' (nepbont), kleurrijke stoffen en suèdine franjes. Door de oneindige mogelijkheden om stoffen, prints en kleuren te combineren, garanderen de ontwerpsters elke klant een unieke sjaal, gemaakt door twee warme vriendinnen die gaan voor een authentiek verhaal.

Vandaag stelden Gemma en Audry hun collectie voor in Golfclub Witbos.

2Cocoon bundelt de unieke vriendschap tussen Gemma van Ree (NL) en Audry de Beule (B). "We ontmoetten elkaar in Den Haag waar we nu beiden wonen", vertelt Gemma. "De klik was er meteen. We blijken heel veel gemeenschappelijk te hebben.

Ons leven bracht ons zowat overal ter wereld om uiteindelijk te landen in Den Haag. We kijken op dezelfde manier naar het leven en voelen elkaar feilloos aan. Toen we op een kille avond op zoek gingen naar dekentjes om ons te verwarmen, groeide het idee om grote modieuze sjaals te maken, ondermeer voor dat soort momenten.

Want zo'n dekentjes zijn wel warm, maar niet meteen een toonbeeld van smaak of glamour."
"We zijn allebei van het ondernemende type", pikt Audry in. "En we stonden allebei op zo'n moment in het leven waarop we ook professioneel nog meer ons eigen verhaal wilden schrijven. Het hele plan met de sjaals ontvouwde zich op een heel natuurlijke manier.

Dat gevoel is één van de redenen waarom we voor de naam '2Cocoon' kozen. Ons verhaal als ondernemer ontpopte zich op een heel evidente manier. Zoals een vlinder uit de cocon komt en zijn vleugels spreidt."

Audry en Gemma zijn beiden modegevoelige vrouwen met een ondernemende spirit. "We wisten meteen dat onze wintersjaals een behoefte van vrouwen konden invullen", verduidelijkt Gemma. "Warmte en gezelligheid bieden op een kleurrijke, unieke manier, met zelfs een tikkeltje glamour. Want elke vrouw wil zich uniek, geborgen, stijlvol en goed voelen."

Ook de naam 2Cocoon was snel gevonden. Er is niet alleen het verhaal van de vlinder die zich ontpopt. Het is ook het verhaal van twee vrouwen, twee vriendinnen en twee nationaliteiten die werken aan gezelligheid.

"We werken ook met twee stoffen", besluit Audry. "We hebben natuurlijk twee aparte smaken, maar die vullen elkaar naadloos aan en maken ons verhaal net zo sterk."
De twee drijvende krachten achter 2Cocoon hebben voor zichzelf ook een aantal principes gesteld waar niet van wordt afgeweken.

"Wij kiezen alle stoffen zelf en bedenken ook elk ontwerp zelf", benadrukt Gemma. "de hele voorbereiding gebeurt door ons, enkel de afwerking wordt handmatig door een Nederlandse naaiatelier gedaan. We willen namelijk dat er kwaliteit wordt geleverd en willen ver weg blijven van elke vorm van bandwerk. Wie onze sjaal koopt, moet zich zeker weten van unieke sjaal van een onberispelijke kwaliteit."

Dankzij de vele mogelijkheden met de drie elementen (nepbont, stof en suèdine franjes), kunnen de ontwerpsters garanderen dat elke sjaal uniek is, net zoals elke vrouw uniek is.

De lancering in Belgie vindt plaats op 1 en 2 december - op 2 december van 14 tot 20 uur bij het Salon Pop-up in Studio Mira, Polderstraat 28 in Westerlo.
Voor alle extra info www.2cocoon.be

Foto's Johan Temmerman/NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto