Jazz in Thals brengt op Pinksterzondag 15 mei gratis jazz naar het centrum van Herentals. Op 9 locaties spelen evenveel bands 3 of 4 sets tussen 21u en 1u. De verschillende locaties liggen op wandelafstand van elkaar rond de Grote Markt.

Ben Patterson Trio : Café 't Theater (café) | Grote Markt 35
Adam's Eve : Café 't Theater (zaaltje) | Grote Markt 35 

Frank Vaganée Quartet + special guest : Café De Max | Nieuwstraat 16   

Bert Joris Quartet : Cafe Brigand | Bovenrij 59
Strange Fruit Trio : Café Unico | Grote Markt 6

Back To The Future Septet : Club Human | Grote Markt 16
Firas Al Alwani : Café Druyts | Grote Markt 30

Bram Weijters Quartet : Hotel De Zalm | Grote Markt 21
Blue Heathens Jazz Band : Jeugdcentrum 2200 | Grote Markt 41.

Jochen Van Laere co-organisator : 'Ook dit jaar gaat een gezellige drukte heersen rondom de Grote Markt. Want na het succes van de eerste editie in 2015, waarop meer dan 1200 enthousiaste muziekliefhebbers aanwezig waren, beloofd ook Jazz in Thals 2016 opnieuw een succes te worden.

Met méér café's en een affiche waarop de top van de Belgische en internationale jazzscene terug te vinden is, moet dit zeker lukken.

Het streefdoel is nog steeds de jazzmuziek tot bij een groot publiek te brengen.

Jazz in Thals wil mensen warm maken voor de diverse stijlen en de rijkdom van jazz. Met het opzetten van nevenactiviteiten en het introduceren van een aantal nieuwigheden, doelen de initiatiefnemers nog meer op een mengeling van jong en ouder publiek. Door de samenwerking met het nieuwe jeugdcenter 2200 zet men immers volop in om de jeugd meer te betrekken. én de inkom blijft voor iedereen GRATIS.

Jazz-in-Thals-burger

Om de beleving van het festival nog vollediger te maken worden er een nieuwigheid geïntroduceerd dit jaar: Food&Music. Er zal de mogelijkheid om te genieten van een lekkere en gezonde hap in het historisch kader van de Grote Markt. Je zal er oa kunnen genieten van de unieke en overheerlijke "Jazz-in-Thals-burger".

Dit jaar wordt er ook extra aandacht besteed aan de manier waarop het publiek uit het grote aanbod de juiste keuzes kan maken. In samenwerking met Sevenwaymedia is er een app ontwikkeld die het voor de bezoeker makelijker moet maken om een eigen programma uit te kiezen en te volgen.

Als je je favorieten ingeeft, krijg je bericht wanneer een favoriete groep start met optreden op een andere plaats dan waar je je bevindt. Zo moet je nooit missen wat je echt wil zien.

Iedereen is van harte welkom op zondag 15 mei voor een avond gratis jazzmuziek tijdens Jazz in Thals.'

Foto's archief NNieuws editie 2015  / en foto's editie 2016 : Jazz in Thals