U bent hier

2e kermiszondag tijdens zomerkermis in Stoetersdorp

Herenthout
28.05.2019 - 14.30u
Door: Herman Gezelle

Dit jaar komt er op vraag van de foorkramers ook een 2e kermiszondag tijdens de jaarlijkse zomerkermis in het Stoetersdorp. Traditioneel begint die op de zondag na 29 juni – de feestdag van patroonheiligen van de gemeente Sint-Pieter en -Pauwel – en duurt tot de donderdag nadien.

Vroeger had Herenthout kermis ook al een zogenoemde nakermis, maar die werd in 2011 afgeschaft wegens het steeds dalend aantal kermiskramen. Het lokaal bestuur voorzag in een achterpoortje: als 70% van de foorkramers bevestigt op de 2e kermiszondag aanwezig te zijn, kan die er toch komen.

90% van de abonnementhouders diende onlangs een verzoek in en dus laat het bestuur de extra kermisdag uitzonderlijk doorgaan. (sr)

imageMeer nieuws

Opinie : 'Onduidelijke en versleten verkeersborden geven fout signaal'

Herentals 12.12.2019 - 01.02u reading time5min

De krijtlijnen voor het Vlaamse mobiliteitsbeleid werden in april 2019 in een Decreet  betreffende de basisbereikbaarheid hertekend. 'Het mobiliteitsbeleid is erop gericht de bereikbaarheid te garanderen voor een bruisende, actieve en welvarende samenleving. Iedereen moet zich kunnen ontplooien, werken, naar school gaan, spelen, winkelen en ontspannen.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto