Op 24 maart 2013 sloeg het noodlot binnen G-voetbal KVC Westerlo toe. Michiel, die reeds enkele jaren vocht tegen een kwaadaardige tumor, verloor de strijd op amper 24-jarige leeftijd.  Sinds de opstart was Michiel de drijvende kracht achter G-voetbal KVC Westerlo. In het begin als trainer, maar al snel als overkoepelend coördinator. Een taak die hij met veel trots vervulde. Onder zijn leiding groeide het G-voetbal binnen Westerlo dan ook snel uit van een ploegje met minder dan tien spelers tot een immense organisatie van vijftig spelers en zes trainers.

Om de herinnering aan Michiel levendig te houden organiseren wij sinds vorig jaar de Michiel Nys Cup. Zo willen we zijn werk verder zetten en hem niet vergeten. Ook is dit toernooi het ideale moment om G-voetbal nogmaals extra in de kijker te zetten, aangezien het nog steeds voor vele mensen een onbekende wereld is!

Op zaterdag 17 mei zal de 2de Michiel Nys Cup plaatsvinden. In de voormiddag, eerste match om 10u00, zullen 14 kidsploegen de grasmat betreden. Om half 1 zal de prijsuitreiking plaatsvinden. In de namiddag spelen de jongeren en volwassenen van niveau 4 (9 ploegen) en 3 (5 ploegen). Zij starten om 13u00 en spelen tot 17u30.

Alle wedstrijden gaan door op het kunstgrasveld van KVC Westerlo. De clubs die we mogen ontvangen komen niet enkel uit de provincie Antwerpen. Ook uit Oost-Vlaanderen, Limburg, Brussel en Nederland mogen we teams verwelkomen.

Doorheen de dag zijn er hot dogs te verkrijgen ten voordele van G-voetbal KVC Westerlo en ook met de tombola kan er gesteund worden. De Kemphaan zal in de voormiddag voor de nodige sfeer zorgen.

Wij hopen zo veel mogelijk mensen te mogen verwelkomen op deze sportieve dag.