U bent hier

3 jaar cel voor betrokkenheid bij woninginbraken, ook in Heist

Heist op den Berg
10.10.2018 - 21.27u
Door: Mark Jaspers

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een lid van een Albanese dievenbende veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van drie jaar voor zijn betrokkenheid bij een reeks woninginbraken. De man ontvreemdde onder meer geld en juwelen in huizen in de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen.

De man maakte deel uit van een georganiseerde inbrekersbende. Vanuit Linter in Vlaams-Brabant pleegden vijftien mannen tussen maart 2014 en november 2015 zo goed als dagelijks inbraken in woningen in heel het land. Ze waren vooral uit op geld en juwelen.

De uitvoerders werden geronseld in Albanese cafés in het Brusselse. Zij verbleven meestal maar korte tijd in ons land. Bij de talloze feiten werd telkens dezelfde modus operandi gebruikt.

De daders begaven zich in de late namiddag of vroege vooravond met een huurauto naar woningen. Ze reden een tijdlang rond in de buurt om zeker te zijn dat de bewoners afwezig waren.

Volgens de rechtbank gingen ze bijzonder driest te werk en richtten ze veel schade aan, zowel om binnen te geraken als in de woningen zelf. De rechtbank achtte het bewezen dat hij betrokken was bij diefstallen in Tremelo, Keerbergen en Heist-op-den-Berg.

De man had bij verstek drie jaar cel gekregen en tekende verzet aan. Zijn raadsman vroeg om een straf met uitstel maar de rechtbank ging daar niet op in. (belga)

imageMeer nieuws

Gemeentebestuur koopt speelterrein Chiro Sluis

Mol 19.06.2019 - 12.19u reading time1min

De gemeenteraad heeft de aankoop van drie percelen gelegen achter de woningen Boerestraat 26 en 28, goedgekeurd. De percelen zijn in gebruik als speelterrein door Chiro Gorabos van Sluis en waren eigendom van private personen. Met de aankoop wil het gemeentebestuur de jeugdwerking op deze locatie verzekeren. De gemeente betaalt 26.125 euro voor de percelen, samen 52a25ca.

Meer info: dienst patrimonium en projecten, 014 33 08 35, landmeter@gemeentemol.be

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto