Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

3 mensen dood aangetroffen in drugslab in Lille, nog 3 andere slachtoffers naar ziekenhuis gebracht

Drugslabo melden

In Lille zijn 3 mensen dood aangetroffen in een actief drugslab aan de drukke Poederleese weg. Een vierde slachtoffer is gereanimeerd, maar het is niet duidelijk hoe hij of zij er nu aan toe is.

Nog 2 andere slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht, zegt het parket van Antwerpen.

Bronnen dicht bij het onderzoek vermoeden dat het gaat om erg giftige dampen die vrijgekomen zijn bij de productie van de drugs. 

Vanochtend kreeg de politie regio Turnhout een noodoproep binnen over het pand aan de Poederleese weg in Lille. "De politie is ter plaatse gedaan en heeft daar een actief drugslab aangetroffen. Ook de 3 dodelijke slachtoffers werden daar gevonden", zegt Kato Belmans van het parket van Antwerpen. 

Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets geweten. Het pand waar de doden gevonden zijn, stond al enkele maanden leeg.

Politie en hulpdiensten zijn massaal ter plaatse gekomen en ook het NICC (het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie) voert ter plaatse mee onderzoek. Dat is de normale gang van zaken als het om een drugslab gaat. (pol/parket)  Foto : drugs melden archief. 

Update :

Twee slachtoffers zijn Nederlanders uit Eindhoven : Joris B. (46) en Johan D. (44).  Het gereanimeerde slachtoffer is een Turk (59).  De man is ondertussen aangehouden.

Poederleese weg 121, Lille, België

Drugslabo melden

Deel dit artikel