Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

3 onweren op een rij : overal nooit geziene wateroverlast

Wateroverlast Vorselaar

Ook in Vorselaar en Neteland had brandweer Kempen dinsdagavond heel wat job om de nooit geziene wateroverlast te beheersen of brokken op te ruimen zowat. Het dreigend weersysteem (supercellen) bestond uit 3   opeenvolgende zware onweren.   In heel Vlaanderen stonden straten lange tijd blank,  verkeer liep stroef door de vaak hoge waterstand op de wegen.

Op Molenheide Vorselaar knapte een boom af en kwam op de weg terecht.  De Molenbaan stond lange tijd  blank.  De hele buurt Vispluk had een elektriciteitspanne door een kortsluiting in een cabine.  Fluvius kwam meteen ter plaatse om het euvel op te lossen.

 

Burgemeester Lieven Janssens (ActieV) hield langs z'n communicatiekanalen en socials de bevolking minuut na minuut op de hoogte van deze uitzonderlijke weersomstandigheden.  "De interventies aan Dijkbaan, Hildering, Donchelei/schooldomein, Molenbaan en Vispluk zijn doorgegeven en lopende (technische dienst). Stroomuitval Vispluk is doorgegeven aan Fluvius.

Er zijn echter heel veel noodinterventies. De lijst is lang maar we doen al het mogelijke om alles asap terug in orde te brengen. Vandaag is al een hele dag preventief gewerkt (herassen/nadars verzwaren bij wegenwerken, afbraakwerken, aannemers, losliggend materiaal, zomerkampen, jeugdbewegingen, horeca/tenten, spandoeken, overleg hulpdiensten, communicatie) ... en ook nu is onze technische dienst, brandweer en TD volop bezig. Graag een beetje geduld en begrip maar we doen al het mogelijke.
Een piek met dergelijke waterhoeveelheden is echter nergens te slikken. Meldingen van wateroverlast/kelders e.a. niet superdringende schade, melden aan 1722 of www.1722.be.
Er komt nog één fikse bui aan dadelijk. Nadien zou het rustig worden en kan het water stilaan wegtrekken. Dankjewel voor jullie meldingen en hou het veilig", besluit Lieven Janssens.  
 

In het Stoetersdorp liep het Kapelleke onder water. Ook is er waterschade in de sporthal en de judozaal.  In Herentals kon de verbindingsweg Wolfstee naar de Herentalse industriezone kon zowel dinsdagavond de intense regenval niet verwerken. Het wegdek onder de nagelnieuwe brug stond verschillende keren helemaal blank.

Brandweerzone Kempen en Taxandria kregen samen  tot 21.15u  zo'n 185 oproepen,  vooral voor ondergelopen kelders en straten maar ook over bomen die omgewaaid.

 
Foto's Adrie de Kok / NNieuws.
Op Molenheide Vorselaar knapte een boom af en kwam op de weg terecht.

Op Molenheide Vorselaar knapte een boom af en kwam op de weg terecht.

Wateroverlast Vorselaar

Wateroverlast Vorselaar

Weer Kempen - foto Bart Medaer

Weer Kempen - foto Bart Medaer

Dreigende onweerswolken in Wechelderzande - foto Marlies NNieuws

Dreigende onweerswolken in Wechelderzande - foto Marlies NNieuws

Molenheide, Vorselaar, België

Wateroverlast Vorselaar

Deel dit artikel