Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

3 tieners opgepakt voor steekpartij met zwaargewonde in café Berkemus Noorderwijk

Berkemus Noorderwijk - foto rr

In het onderzoek naar de poging tot roofmoord op 21 maart in café Berkemus in Noorderwijk werden deze week 3 jonge verdachten gearresteerd. Ze werden voorgeleid bij de jeugd- en onderzoeksrechter.

 

'Luxehorloge motief poging tot roofmoord'

'Een 36-jarige man had op donderdag 21 maart een afspraak om een luxehorloge te verkopen',  meldt het parket in Antwerpen. 'Via een online platform organiseerde hij de ontmoeting in café Berkemus in Noorderwijk. Hij werd daar meteen benaderd en aangevallen door 2 gemaskerde verdachten. Hij werd ter plaatse neergestoken met verschillende messteken.

Het 36-jarige slachtoffer werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. De twee verdachten stalen het luxehorloge en vluchtten weg. Diezelfde avond werd een 21-jarige vrouw gearresteerd voor haar mogelijke betrokkenheid bij deze poging tot roofmoord. Ze werd aangehouden in het lopend gerechtelijk onderzoek. Op dit moment verloopt haar aanhouding verder onder elektronisch toezicht (enkelband).

De onderzoeksrechter gaf opdracht aan Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen om drie andere verdachten, die naar voor kwamen in het onderzoek, te arresteren. 

In Hasselt werd een 19-jarige verdachte gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft hem dinsdag onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Morgen zal hij voor de raadkamer verschijnen.

Een 17-jarige jongeman kon dinsdagavond in Holsbeek opgepakt worden. Door zijn woonplaats valt hij onder bevoegdheid van parket Leuven. Daar werd hij voorgeleid voor de jeugdrechter die gepaste jeugdbeschermingsmaatregelen heeft opgelegd.

Een derde verdachte, ook 17 jaar, werd in de loop van donderdag in Leuven gearresteerd. Hij zal vrijdag voor de jeugdrechter in Leuven moeten verschijnen.

Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet." (parket) (pol)

Voortkapelseweg 2, Noorderwijk, België

Berkemus Noorderwijk - foto rr

Deel dit artikel