U bent hier

3 weekends werken aan brugvoegen E313 in Laakdal en Westerlo

Geel | Kempen regio | Neteland
20.02.2019 - 15.05u
Door: Herman Gezelle

Komend weekend hervat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de werkzaamheden aan de brugvoegen van drie snelwegbruggen op de E313 in Laakdal en Westerlo.

Aan de vernieuwing van de brugvoegen werd vorig najaar begonnen, maar omwille van ongunstige weersomstandigheden konden de werken toen niet worden afgerond.

De resterende werken zullen drie weekends in beslag nemen. Ter hoogte van de werfzone moet het verkeer plaatselijk over één rijstrook passeren.

Vernieuwing brugvoegen

Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van een brugconstructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van de brugvoegen moet ook spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren.

Drie weekends hinder richting Antwerpen

De resterende werken aan de brugvoegen worden gespreid over drie weekends. De werken starten telkens op vrijdagavond om 20.00 uur en duren tot maandagochtend 05.00 uur.

Weekend van 22-25 februari

Werken aan de brug over de Steenweg op Meerhout en aan de brug over de Nieuwe Baan (N174) in Laakdal richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Tijdens dit weekend is ook de oprit Geel-Oost (nr. 24) richting Antwerpen afgesloten. Het verkeer wordt via de Bell-Telephonelaan/Janssen-Pharmaceuticalaan/Amocolaan omgeleid naar de oprit Geel-West (nr.23).

Weekend van 15-18 maart

Werken aan de brug over de Gemeentestraat in Westerlo richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Weekend van 22-25 maart

Werken aan de brug over de Gemeentestraat in Westerlo en aan de brug over de Nieuwe Baan (N174) in Laakdal richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Goed om weten
Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn.

Weersgevoelig
Werken aan brugvoegen zijn zeer weersgevoelig. Bij regen of te lage temperaturen kunnen ze niet plaatsvinden en kan de planning nog wijzigen. De meest recente info is steeds terug te vinden op: www.wegenenverkeer.be/laakdal of www.wegenenverkeer.be/westerlo.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto