Van 4 tot 23 april voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan de E19. Vanaf het complex Loenhout richting Nederland worden over een afstand van 4 km de bestaande vangrails vervangen door betonnen rijbaanscheidingen ('Jerseys').

Tijdens de werken kan het verkeer richting Nederland slechts over één rijstrook rijden. Om de hinder te beperken wordt er enkel 's nachts en in het weekend gewerkt.

Vervangen vangrails
De dubbele vangrail in de middenberm van de E19 ten noorden van het complex Loenhout is aan vervanging toe. De huidige vangrail zal worden afgebroken en vervangen door een betonnen rijbaanafscheiding.

Voor het plaatsen van de nieuwe afscheidingen moet het wegdek op de plaats waar deze betonnen elementen komen, vernieuwd worden. Voor het verwijderen van de oude constructie en het voorbereiden en plaatsen van de nieuwe afscheidingen zijn er drie weken werk nodig.

Nacht- en weekendwerk
De werken starten op maandag 4 april en zijn klaar zaterdagochtend 23 april. Om de hinder voor het verkeer te beperken wordt er enkel in de nachten en in het weekend gewerkt. Het weekendwerk is beperkt tot het weekend van zaterdag 9 april. Het weekend van 16 april wordt er normaal gezien niet gewerkt.

Op weekdagen werkt men tussen 20u en 7u.
De werken zijn weersafhankelijk en dus kan de timing onder invloed van de weersomstandigheden wijzigen.

Verkeer op 1 rijstrook
Tijdens de werken wordt het verkeer richting Nederland 's nachts op de pechstrook geplaatst. De linkerrijstrook is werfzone en de rechterrijstrook doet dienst als veiligheidszone. Overdag zal het verkeer van de volledige breedte van de weg kunnen gebruik maken. Hierdoor zal de hinder tijdens de werken beperkt blijven.