Een dertiger uit West-Limburg riskeert 8 maanden cel en een boete van 1.200 euro wegens het bezit van kinderporno. De man liet in allerlei chatgesprekken met vrouwen ook zijn seksuele fantasieën de vrije loop. Hij ging in die chatboxen op zoek naar gewillige vrouwen en polste hoe ruimdenkend die zouden zijn.

Hij sprak onder meer over het dichtnieten van het vrouwelijk geslachtsdeel, tepelklemmen, bondage, sm en bestialiteiten. Hij had het echter ook over seks met kinderen. Hij schepte op over seksuele ervaringen met een veertienjarige, maar het parket zei dat hierover geen bewijzen waren gevonden.

De openbaar aanklager zei dat de man gevaarlijke fantasieën in zijn virtuele wereld aanhaalde. "In de zomer van 2015 kwamen die gesprekken aan het licht. Hij heeft het me t een vrouw over wat mogelijk is op seksueel vlak. Hij stuurde bij de conversatie ook richting de driejarige dochter van mevrouw om te polsen wat er allemaal mogelijk is. De vrouw was verontrust en wendde zich tot de politie.

Politie ging bij hem langs en men nam een hele hoop ICT materiaal mee. Hij hield zich ook bezig met computermateriaal. Dat werd onderzocht, maar noch op de laptop, noch op de desktop werden verontrustende zaken gevonden. Via Skype had hij zwaar seksueel getinte gesprekken gehad. Hij stuurde altijd aan naar een chatforum te gaan waar de geschiedenis niet wordt bewaard. Hij wilde dat het zo anoniem mogelijk gebeurde.

Deze man had een onrustwekkend schaduwleven. Hij tastte de grenzen af. Hij kon foto's en bestanden verbergen op zijn smartphone. "In 2017 was er een nieuwe klacht van een vrouw uit Heist-op-den-Berg, " aldus de aanklager. Hij had haar via Tinder gecontacteerd. Hij tastte weer af wat mogelijk was en sprak over seks met kinderen.

De man is al in behandeling bij een psychiater, maar het parket meende dat een begeleiding door een psycholoog ook nuttig zou zijn. De man sprak van een samenloop van omstandigheden. De rechter wees hem erop dat de vrees bestaat dat bepaalde dingen ook in de niet-virtuele wereld zouden kunnen gebeuren.
Uitspraak op 20 maart. (Belga)