Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

30-er neergestoken door twee verdachten in café Berkemus Noorderwijk : slachtoffer zwaargewond - update

café Berkemus

In Noorderwijk is donderdagvoormiddag rond 10.25u een 35-jarige man neergestoken in café Berkemus. Het slachtoffer uit de nabije buurt, is in levensgevaar naar het AZ Herentals gebracht. De 2 verdachten van de steekpartij zijn voortvluchtig.

Het slachtoffer was ernstig gewond en liep naar binnen voor dringende hulp. Hij kreeg meerdere messteken in de borst en de rug. Eén van de aanwezige klanten in het bekend café zette de achtervolging op de daders in, echter zonder resultaat.

"We kennen de aanleiding voor deze steekpartij nog niet", zegt woordvoerder commissaris Tom Lehman de Lehnsfeld van politie Neteland. "De verdachten konden wegvluchten uit het café en we sporen hen nu op. 

Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding voor de steekpartij is." (pol)

 

UPDATE 16.10u  - 21/03 :

'Interventieteams van politie Neteland én Zuiderkempen waren snel ter plaatse. Buren hadden voordien al een mogelijk verdacht voertuig opgemerkt. Het zou gaan om een deelauto. In de buurt werd uitgebreid gepatrouilleerd. Er kwam ook nog een politiehond ter plaatse en ook het  gerechtelijk labo voor verder onderzoek.

In het café lag overal bloed.  De uitbater van het café heeft het slachtoffer nog gereanimeerd tot de hulpdiensten ter plaatse waren.

De nabije buurt van het incident werd volledig afgesloten. De helikopter van de Federale Politie overvloog heel de regio ook op zoek naar de verdachten. Tijdens hun vlucht zouden de criminelen een draagtas hebben meegenomen.'   Alle pistes blijven open, volgens de politie. 

Ondertussen is het slachtoffer opgenomen op de afdeling intensieve zorgen van het UZA.  Hij is is met succes geopereerd. Z'n toestand blijft kritiek.

Later meer.

Helikopter Federale Politie

Helikopter Federale Politie

Voortkapelseweg 2, Herentals, België

café Berkemus

Deel dit artikel