U bent hier

30-er uit Tielen krijgt 2 jaar cel voor poging tot overval op cipier in Herentals

Herentals | Kasterlee
11.07.2019 - 18.03u
Door: Herman Gezelle

De rechter heeft de 32-jarige Glenn W. uit Tielen veroordeeld tot 2 jaar cel omdat hij onder invloed van drugs op 1 april op de stationsparking in Herentals Gina Segers (22) probeerde te overvallen. Samen met zijn vriendin Shari K. (26) uit Zandhoven beroofde hij even later in het centrum van Herentals nog een andere vrouw.

Gina Segers had op maandag 1 april een late shift als cipier in de gevangenis van Antwerpen afgerond toen ze op de parking van het station in Herentals werd klemgereden door het koppel.

Glenn W. stapte uit en richtte een wapen op de jonge vrouw. Omdat Gina is beginnen roepen, reden de daders weg om even later op de Grote Markt in Herentals een andere vrouw te overvallen. De buit bestond uit een portefeuille.

Het Openbaar Ministerie had een gevangenisstraf van 30 maanden voor W. gevorderd en 18 maanden voor diens vriendin. De rechtbank legde uiteindelijk Glenn W. een effectieve celstraf van twee jaar op. Shari K. kreeg een autonome probatiestraf van twee jaar omdat zij nog een blanco strafregister heeft en een minder actieve rol speelde bij de feiten.

Slachtoffer Gina Segers moet zich laten onderzoeken door een psychiater om eventueel blijvend letsel te bepalen. "Ik ben sindsdien nooit meer op de parking van het station geweest en rij voortaan met de auto naar mijn werk", vertelde het slachtoffer.

Op 27 januari 2020 wordt de zaak hernomen voor het bepalen van een schadevergoeding. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto