U bent hier

30 jaar Olense Kartoenale

Olen
25.06.2018 - 13.27u
Door: Mark Jaspers

De Olense Kartoenale blaast dit jaar 30 kaarsjes uit en die verjaardag gaat niet onopgemerkt voorbij. Naast een nieuwe wedstrijdeditie, vindt er in het najaar een tentoonstelling plaats waar je de tekeningen van alle hoofdwinnaars en bijzondere enveloppen van de voorbije 30 jaar kan bewonderen. Ook filatelisten zullen er aan hun trekken komen.

Thema: veiligheid op het werk

De 30ste editie van de Kartoenale staat in het teken van 'veiligheid op het werk'. Aan vele professionele bezigheden zijn immers risico's verbonden. Voor sommige beroepen loert het risico op fysieke letsels om de hoek terwijl in andere de psychische druk soms te hoog is.

Maar ook, wat als de veiligheidsvoorschriften niet worden nageleefd? Amnesty International pleit met haar thema 'recht op waardig werk' voor onder andere een vrije arbeidskeuze, voor gelijk loon voor gelijk werk en voor een rechtvaardige vergoeding.

Doe mee en maak kans op geldprijs en internationale roem

Ben jij een tekentalent en wordt je creativiteit geprikkeld door de hierboven vermelde thema's? Zet je dan achter je tekentafel of computer en neem deel aan de cartoonwedstrijd. Vanaf 1 juli kan je je inschrijven via www.olensekartoenale.be. Er zijn verschillende geldprijzen te winnen.

Evengoed kan je inzending geselecteerd worden voor de cartooncatalogus, waardoor jouw werk binnenkort te bewonderen is op de tentoonstelling in het gemeentehuis, in de verschillende regionale bibliotheken en zelfs in onze zusterstad Bialogard in Polen.

Terug naar de start

De Kartoenale zag in 1989 het licht toen Jos Verschueren, Frank Hoeylaerts en çois Veldeman de Olense Pot weer wat glans wilden geven. Sindsdien heeft deze wedstrijd de gemeente Olen op de wereldkaart gezet. De Olense Kartoenale slaat een artistieke brug over sociale, religieuze en politieke grenzen heen. Aan de hand van humor zet ze een oude Olense traditie verder waarin leed en kilte met grappen en zelfspot worden verzacht.

imageMeer nieuws

G-renners zijn klaar voor het WK baanwielrennen

G-renners zijn klaar voor het WK baanwielrennen
Heist op den Berg | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 27.01.2020 - 10.50u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio 26.01.2020 - 18.01u

Brouwerij Leysen lanceert wolvenbier Naya

Brouwerij Leysen lanceert wolvenbier Naya
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 26.01.2020 - 07.28u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen zaterdagavond

Nationale en provinciale voetbaluitslagen zaterdagavond
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 26.01.2020 - 00.03u

VOC Neteland zoekt opvanggezinnen voor tamme konijnen

Herenthout | Kempen regio 25.01.2020 - 19.08u

Wout van Aert op het podium in Kasteelcross

Lille | Vlaanderen 25.01.2020 - 16.45u

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto