De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een 40-er uit Westerlo schuldig bevonden aan de verkrachting van een minderjarig meisje van 16 jaar.

De man verkrachtte haar terwijl ze sliep. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 30 maanden. De verkrachting deed zich voor op 15 mei 2017. Het meisje bleef na een nachtje stappen op de zetel overnachten bij kennissen van haar moeder.

Toen ze wakker werd bleek dat de man des huizes haar broek en slip had uitgedaan. Hij bevond zich met zijn hoofd tussen haar benen. Terwijl hij het meisje oraal bevredigde, penetreerde hij haar ook met zijn vingers.

De 40-er gaf toe hij haar broek naar beneden had gedaan terwijl ze sliep, maar ontkent dat er verder iets gebeurd is. Omdat hij tijdens het onderzoek verschillende versies van de feiten gaf, vindt de rechtbank zijn verklaringen ongeloofwaardig.

De verklaringen van het slachtoffer zijn wel geloofwaardig volgens een gerechtsdeskundige. De man mag geen enkel contact meer hebben met het meisje of haar moeder, en moet zich psychotherapeutisch laten begeleiden.

Het slachtoffer krijgt een schadevergoeding van 5.000 euro. (belga)