U bent hier

300 hogeschoolstudenten uit heel Vlaanderen verbroederen op Studiedag Groene Logistiek

Kempen regio
25.02.2015 - 21.13u
Door: Hans Van Donderen

300 studenten logistiek uit Vlaamse hogescholen zakten vandaag af naar Laakdal. In het LITC (Logisitiek Innovatie & Training Centrum) op het terrein van Nike wisselen ze vandaag van gedachten over milieuvriendelijke logistiek.

De studenten hebben de gelegenheid om plenaire én breakout sessies bij te wonen rond actuele thema's in 'groene' logistiek, gecombineerd met een rondleiding in de groene logistieke campus en magazijnen van Nike of in de containerterminal van Meerhout op het Albertkanaal.

In de plenaire sessies spreekt Procter & Gamble over 'het fysieke Internet', dat een groene revolutie in de logistiek zal veroorzaken, en vertelt het Departement Mobiliteit en Openbare Werken over het milieuvriendelijke actieprogramma Flanders Logistics.


In de breakout sessies komt een brede waaier aan inspirerende business cases aan bod: bundeling van goederenstromen, hernieuwbare energie in de logistiek, groene logistiek in het leger, efficiënte stadsdistributie, palletdistributie met catamarans op binnenwateren, vergroening van logistieke processen, alternatieve brandstoffen voor vrachtwagens en nog veel meer.

Tijdens de pauzes kunnen de studenten diverse concrete realisaties inzake innovatieve, groene logistiek bekijken in de tentoonstelling van het LITC. De VDAB is ook aanwezig om deze toekomstige afgestudeerden wegwijs te maken op de arbeidsmarkt en om hen te informeren over de ondersteuning die de VDAB hen kan geven op zoek naar werk.
Het doel van deze studiedag is viervoudig: logistiek managers in spé bewust maken van de milieuaspecten van de logistiek, hen inspireren om zelf groen te denken in de logistiek, het curriculum van hogeschool studenten aanvullen met concrete praktijkverhalen en de hogescholen aanzetten tot samenwerking en delen van 'best practices' over provinciegrenzen heen.  Foto's : Ben Beddegenoots/NNieuws.

imageMeer nieuws

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland

Kempen regio | Neteland 28.01.2022 - 14.36u reading time3min

3 Amateur B

Langstraat in Olen binnenkort fietsostrade

Langstraat in Olen binnenkort fietsostrade
Neteland | Olen | Provincie Antwerpen 28.01.2022 - 09.03u

Dr. Paul Stoffels nieuwe CEO Galapagos

Dr. Paul Stoffels nieuwe CEO Galapagos
Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen 27.01.2022 - 18.50u

Extra subsidie voor samentuin in Hof ter Laken Booischot

Heist op den Berg | Kempen regio 27.01.2022 - 15.53u

Europees Geneesmiddelenbureau zet licht op groen voor coronapil van Pfizer

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland 27.01.2022 - 15.30u

Nieuwe Axion wordt dé Kempische baskettempel

Geel | Kempen regio | Neteland 27.01.2022 - 14.27u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto