Dienstenchequebedrijf 't Gerief, opgericht door OCMW's en PWA's uit de Middenkempen, blijft haar voorspelde groei waarmaken. Het bedrijf biedt een Dienst Huishoudhulp en een Strijkdienst aan. Het dienstenbedrijf dat dit jaar haar 10-jarig bestaan vierde, groeide door tot een stevige organisatie. Onlangs startte de 300e medewerker.

De Dienst Huishoudhulp is de grootste en werft weldra de 270e medewerker aan. In de Strijkdienst start half november de 25e strijkster. De omkadering bestaat vandaag uit 11 bediendes.

Nog steeds op zoek naar geschikte hulp
't Gerief blijft uitbreiden en is continu op zoek naar bijkomende huishoudhulpen. Vooral in de gemeenten Kasterlee, Grobbendonk en Lille is de vraag zeer groot. Leen Van Ginneken, jobcoach van regio Kasterlee, is zeer dringend op zoek naar nieuwe mensen. Zij hoopt dit jaar de 70e huishoudhulp van haar regio te kunnen aanwerven: 'Zoek je werk, neem zeker contact op.

De kans is groot dat je op zeer korte termijn al aan de slag kan. Bovendien heeft 't Gerief zelf klanten, huishoudhulpen moeten deze dus niet zelf zoeken of aanbrengen.'

Ook de Strijkdienst blijft groeien
't Gerief wierf dit jaar al 3 bijkomende strijksters aan om het strijkteam te versterken. 'Dit heeft verschillende redenen', vertelt directeur Hans Bouwen. 'Het Strijkpunt in Herentals kent een groot succes. 't Gerief biedt via haar strijkophaaldienst een service aan voor bedrijven waarbij we de strijk van medewerkers ophalen.

Sinds dit jaar strijken we ook voor een droogkuisfirma. Dat alles betekent dus een stijging van de omzet waardoor we half november onze 25e strijkster zullen aanwerven.'

't Gerief blijft inzetten op kwaliteit
Hoewel de aandacht de afgelopen maanden zeer sterk gericht was op groei, blijft de basisdoelstelling van 't Gerief ongewijzigd. 't Gerief zet in op kwalitatieve dienstverlening en duurzame tewerkstelling.

'De coaches selecteren op basis van een uitgebreide kennismakingsprocedure omdat we ervan overtuigd zijn dat een goede match zorgt voor een duurzame samenwerking tussen de klant en de medewerker.

Ook na de start laten we de medewerkers en klanten niet los: we bieden begeleiding en opleiding en hechten belang aan collegialiteit. Hierin blijven we ook in de toekomst investeren', legt Hans uit.

''t Gerief heeft naast een waarderend beleid, aandacht voor de persoonlijke situatie van de medewerkers en hun individuele noden. We merken dat we hiervoor worden beloond: onze medewerkers blijven bij 't Gerief en zijn in vergelijking met de sector, minder vaak ziek.'

Ook in de dienstverlening aan klanten blijft het bedrijf investeren. 'Om onze klanten nog beter te kunnen helpen, zijn we op korte termijn op zoek naar een huishoudhulp die graag dagelijks bij nieuwe klanten komt.

Zo hopen we steeds een huishoudhulp vrij te hebben om mensen die écht dringend hulp nodig hebben snel te kunnen helpen. Of om onze klanten nog vaker vervanging te kunnen bieden bij afwezigheid van hun vertrouwde hulp', licht Hans toe.

Foto's : Jobcoach Leen Van Ginneken (hier samen met huishoudhulp Elena Bistriceanu uit Kasterlee) is dringend op zoek naar collega's.
't Gerief is gelegen aan de Lichtaartseweg in Herentals.