Zondag organiseerde de Herentalse Wandelclub voor de 30e maal de Kastelentocht in Westerlo. Wandelaars konden vanuit het Parochiecentrum Westerlo vertrekken voor afstanden wandelen van 4 – 7 – 10 – 15 – 20 - 25 of 30 kilometer.

Zalig om te gaan wandelen in Westerlo, de groene parel van de Kempen met zijn kastelen, unieke beukendreven en prachtige natuurgebieden die doorsneden worden door de zacht kabbelende Grote Nete.

Alle afstanden passeerden het Frankische marktplein met zijn eeuwenoude lindeboom en het natuurgebied Het Riet. De wandelaars van de 4 km draaiden daar naar de boorden van de Grote Nete en langs het kasteel van Prins De Merode om zo terug in de startzaal te komen. De 7 en de 10 km draaide naar de Kaaibeekbrug en stapte naar de rustpost in Bergom.

De andere etappes gingen verder langs de oevers van de Grote Nete tot op de rustpost in de parochiezaal van Zammel. Hier wandelde je na de rust door het aards paradijs, genaamd Varendonk tot aan de rustpauze in Bergom.

De grote afstanden gingen na de rust, licht heuvelend, over de Keiberg, langs geheimzinnige paadjes naar de controlepost in Bergom. Vanaf deze controlpost stapten alle afstanden door het moerasgebied De Kwarekken en de Beeltjes. Deze kwamen ook langs het prachtige kasteel, tevens stadhuis,terug naar de vertrekzaal waar een welverdiende verfrissing heel veel deugd deed.

Om 12u00 werden er 1631 inschrijvingen geregistreerd. Uiteindelijk namen er in totaal 2101 wandelaars deel aan deze mooie wandeltocht.

Johan Temmerman / NNieuws