Voor de 30e keer werd deze herfst gestreden om de Wisselbeker van de gouverneur gestreden, rond het Provinciaal domein Zilvermeer.

Dankzij de inspanningen van de Stichting Vlaamse Schoolsport, de Vabco Atletiekclub Mol en natuurlijk het team van het Zilvermeer is de scholenveldloop al jaren een vaste afspraak in de agenda van heel wat scholen.

Spijtig genoeg vergaat het heel wat andere scholencrossen minder goed, daarom dat wij des te fierder zijn op deze Wisselbeker. Het provinciebestuur van Antwerpen maakt zich graag sterk dat we een sportieve provincie zijn, en tijdens deze cross zie je waarom dat het geval is.

Dit jaar mocht de organisatie opnieuw 53 scholen ontvangen, goed voor meer dan 3.000 lopers. Hoewel er per categorie natuurlijk maar één winnaar kan zijn, is het prachtig dat zovele scholieren uit het middelbaar en het basisonderwijs hun kans hebben gewaagd tijdens deze scholencross.

Zij hebben samen met hun klasgenoten zichzelf uitgedaagd en hun grenzen verlegd en zijn hier zonder twijfel sterker uitgekomen.

Ook de leerkrachten en de ouders die hebben meegelopen verdienen een speciale vermelding. Met zo'n 200 waren ze, de mannen en de vrouwen die zichzelf waagden aan de scholenveldloop. (pb)