De rechtbank van koophandel in Turnhout heeft dinsdag elektrogroothandel Van de Water uit Hannekenshoek Herentals failliet verklaard. 31 mensen verliezen hun baan, zij zouden maandagavond op de hoogte zijn gebracht.

Volgens de curator, meester Tom Robeyns, nam de eigenaar zelf het initiatief tot het faillissement.

"De schuldenberg was niet zo groot, maar er was geen kentering in zicht", zegt hij. "Het bedrijf had het moeilijk met de concurrentie van grotere spelers op de markt en was niet mee met zijn tijd op het vlak van bijvoorbeeld internetverkoop."

Elektrogroothandel Van de Water was een familiebedrijf dat al sinds de jaren 1970 actief was. "De kans op het vinden van een overnemer is bij dit soort bedrijven klein", denkt Robeyns. "Er is wel nog een aanzienlijke stock die kan worden gebruikt om bepaalde schulden te dekken."

De firma Van de Water werd als eenmanszaak door Jules Van de Water in 1946 opgericht als een atelier voor het herwikkelen van motoren, gericht op de diamantnijverheid. In 1970 werd de pvba Van de Water opgericht met enerzijds een atelier en anderzijds een groothandel in elektrische materialen en apparaten.

In de jaren '90 ging de groothandel verder onder de naam Van de Water bvba en werden de atelieractiviteiten ondergebracht in de Servelec bvba.

Onder Paul en Hugo Van de Water groeide de elektrotechnische groothandel uit tot een bedrijf dat op zeker ogenblik een 60-tal medewerkers telde. Het productengamma bestreek 3 domeinen: huishoudelijke producten, installatiematerialen en industriële componenten. Het bedrijf beschikte over een eigen distributiedienst. (pp)

(belga)

Foto: Google SView.