U bent hier

33-jarige Herentalsenaar al 16 keer veroordeeld

Herentals
20.02.2019 - 22.09u
Door: Mark Jaspers

Xan S. (33) uit Herentals riskeert een ­gevangenisstraf van 20 maanden voor zwaar partnergeweld. Op 29 september 2018 sloeg hij zijn partner meermaals en beet hij haar ook in de nek.

Xan S. zit na de zware feiten van september vorig jaar in voorhechtenis. Hij is eerder al 16 keer veroordeeld door de correctionele rechtbank en riskeert nu een nieuwe straf van twintig maanden. In zijn appartement in Herentals heeft hij onder invloed van medicatie en alcohol zijn vriendin toegetakeld.

"Hij trok haar in de slaapkamer en beet haar in de nek. De vrouw kreeg slagen op haar neus, kaak en mond", zei openbare aanklager Elke Van Bladel. "Toen ze wilde vluchten, greep hij haar vast bij haar luchtpijp waardoor ze even geen lucht meer kreeg."

Een voorbijganger die hen bezig zag in de inkomhal van het appartement, sloeg alarm. Een deskundige onderzocht S. en oordeelde dat de man toerekeningsvatbaar was op het moment van de feiten.

Zijn advocate stuurde aan op een voorwaardelijke straf waarbij de man zich moet laten opnemen. "Als hij nuchter is, is hij rustig", pleitte meester Tanja Smit.

Vonnis op 5 maart. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto