Bij een tragisch verkeersongeval vanmorgen rond 05.35u aan Heide ter hoogte van kasteel Hof Ter Borght Westmeerbeek is 33-jarige bestuurder om het leven gekomen.

'Het slachtoffer miste bij een inhaalbeweging een bocht richting Westmeerbeek.', zegt een woordvoerder van politie Zuiderkempen. 'De cabrio kwam tegen hoge snelheid tegen een boom tot stilstand. De hulpdiensten dienden nog de eerste zorgen toe, maar de man overleed ter plaatse.

Het gaat om de 33-jarige Wesley Swinnen, de Zoutleeuwse Prins van carnavalsvereniging De Kindervriendjes.  Hij is papa van 2 jonge kinderen.

Volgens getuigen kwam de man van discotheek Millennium in Herselt, op 2,5 km afstand van het tragisch ongeval. Daar had hij kort voor zijn vertrek ruzie gehad met z'n vriendin die vond dat het niet meer verantwoord was om met z'n wagen naar huis te rijden.

Omdat er bij het ongeval geen andere voertuigen betrokken waren, en er ook een getuige was - de bestuurder van de auto die werd ingehaald - stelde het parket geen verkeersdeskundige aan.' (pol)  Foto's Peter Vanderveken/ NNieuws.