Naar aanleiding van het grootschalig hernummerproject in Herentals zijn er 26 straten of straatdelen die een nieuwe naam krijgen. De gemeenteraad kende dinsdagavond principieel volgende straatnamen toe:

Oogststraat, Kurkenstraat, Bottelarijstraat, Kleine Ekelstraat, Goorkens, Steenstraat, De Wittestraat, Jaagpad, Bloemmolens, Pannenhuisstraat, Stapkens, Lenskensdijk, Klein Plassendonk, Strunkbos, Vlierbesstraat, Riddersberg, Roetershoek, Waterpoel, Schranshoeve, Elsbroek, Betteleer, Graanstraat, Dijsels, Bemden, De Dijken en Spelstraat.

In de verkaveling 'Draeybomen' Morkhoven van E-villa's zal een straat getrokken worden vanuit de Molenstraat richting Nelson Mandelaplein. De gemeenteraad kende hieraan principieel de straatnaam Pater Van Baelenstraat toe. Er komt de straatnaam Armand Toremansstraat toe aan de straat die van de Servaas Daemsstraat naar Oude Dreef loopt in Noorderwijk.

Naar aanleiding van hetzelfde hernummerproject moeten een aantal straten op de grens met Olen een ook nieuwe straatnaam krijgen. De gemeenteraad kende principieel volgende straatnamen toe: Kempenland, Stapkens, Lenskensdijk, Weygersblok en Vlierbesstraat.

In totaal gaat het om 33 nieuwe straatnamen.

Openbaar onderzoek
Het openbaar onderzoek loopt van 01/09 tot en met 30/09. Dit zal gepubliceerd worden in de stadskrant van september 2015 en worden uitgehangen aan de valven voor het administratief centrum.  Je kan dus je opmerkingen over de straatnamen bekend maken aan de stad.

De stad blijft hun eigen straatnamen met fouten schrijven.  In hun communicatie over het advies om de LU-straat toe te kennen, schrijft de stad  : 'Naar analogie met de vlakbij gelegen de Beuckelaer-Pareinlaan.  De Beukelaer schrijf je zonder C.  Dat lees je op miljoenen koekjesverpakkingen wereldwijd.