In de eerste helft van 2019 werden 33 sluikstorters op heterdaad betrapt door de mobiele sluikstortcamera. Van januari tot mei stond de mobiele camera op een vijftiental verschillende plaatsen. De milieudienst maakt de beelden telkens over aan de politie. Wie herkenbaar in beeld komt, riskeert een gasboete die kan oplopen tot 350 euro. In totaal maakte de politie al 10 GAS PV's op.

De mobiele sluikstortcamera staat sinds eind 2018 op plekken waar de milieudienst regelmatig sluikstort vaststelt. De milieudienst evalueert elke drie maanden welke plekken die periode het meest gevoelig zijn voor sluikstort en waar de camera dus het best wordt ingezet.

Blijven inzetten

Ook in de toekomst blijft het gemeentebestuur inzetten op de bestrijding van sluikstorten en zwerfvuil. We bekijken hoe we bovenop de sluikstortcamera nog meer middelen kunnen inzetten om sluikstorters op te sporen en te bestraffen.

Sluikstort? Meld het!

Niet enkel de mobiele camera zorgt voor een propere gemeente, ook opmerkzame inwoners helpen de milieuploeg om sluikstort aan te pakken. Kom je ergens sluikstort tegen op openbaar domein? Meld het dan zeker via www.gemeentemol.be/meldingen.

Meer info: milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be