U bent hier

35 Jaar geleden verongelukte Louis Neefs in Lier, vandaag herdenking op RTV

Lille
25.12.2015 - 08.55u
Door: Peter Caers

Waar was jij toen op de radio het dodelijk ongeval met Louis Neefs in Lier werd omgeroepen? Louis Neefs en zijn vrouw Liliane Van Asbroeck kwamen op kerstdag 1980 om het leven bij een zwaar ongeval op de Ring in Lier. Ze kwamen terug uit Vorselaar van de ouders van Liliane en reden terug naar Mechelen.

Beiden waren 53 jaar oud. In de auto zat ook zoon Günther. Die werd zwaargewond naar het ziekenhuis in Lier gebracht. Günther was op het ogenblik van het ongeval 15 jaar oud. Zijn broer Ludwig was op het ogenblik van het ongeval op skivakantie in Frankrijk.

Günther en Ludwig bleven in de ouderlijke woning wonen. Hun tante Connie (zus van Louis) ontfermde zich over beide jongens.

Louis Neefs was mee de voortrekker van het Vlaamse lied. Hij schitterde met Benjamin, Aan het strand van Oostende, Sixteen Tons, Margrietje en het onvergetelijke 'Laat ons een Bloem'.

Louis Neefs kreeg in zijn geboortedorp Gierle een borstbeeld.

Zondag kan je op RTV Plus een herdenkingsprogramma rond Louis Neefs bekijken. Het programma werd opgenomen in de Repertoire in Herentals.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto