U bent hier

35 jaar jumelage Herentalse badmintonclub en Apollo IJsselstein (NL)

Herentals | Internationaal
16.09.2017 - 20.16u
Door: Herman Gezelle

Niet alleen tussen de stadsbesturen van de zustersteden Herentals en het Nederlandse IJsselstein (Utrecht) zit de verstandhouding al 35 jaar uitstekend, dat is zo ook bij heel wat verenigingen.

De Herentalse badmintonclub en badmintonclub Apollo IJsselstein komen 35 jaar regelmatig samen en hebben een hechte band opgebouwd.

De club uit IJsselstein is in Herentals te gast voor een feestelijk weekend. Zaterdagavond bood het stadsbestuur de clubs een receptie aan in de Lakenhal. Zondag volgt nog een sportieve uitwisseling in de Vossenberg.

Ze zijn samen de échte pioniers van de jumelage, destijds onder impuls van jumelagevoorzitter Wif Van Dyck en BC-voorzitter Peter Van Grieken.

Progamma 35 jaar jumelage :

'In de Vossenberg is er straks nog een fuif met DJ in de cafetaria. Zondagnamiddag loopt het  tornooi België-Nederland', lacht een fiere Peter Van Grieken. 'Sedert 1982 heeft er een jaarlijkse uitwisseling plaats tussen BC Apollo IJsselstein en de Herentalse badminton club.

Alles ontstond na de sportuitwisseling georganiseerd door de gemeente IJsselstein en de stad Herentals in 1982. In 1983 kwamen onze Nederlandse vrienden voor de eerste maal naar Herentals en was 1 jaar jumelage een feit.  Vanaf dan werd de uitwisseling jaarlijks herhaald, op de even jaren ging de Herentalse BadmintonClub naar IJsselstein, op de oneven jaren kwamen de IJsselsteiners naar Herentals.

Dit jaar heeft dus voor de 35e maal de uitwisseling plaats, dit steeds onder voorzitterschap van Frans Wuyts.  Dit weekend zijn ca 35 Ijsselsteinse badmintonners te gast in Herentals.

Telkens wordt een internationaal tornooi gespeeld voor een wisselbeker die een jaar lang in het bezit blijft van de winnende club', besluit Peter Van Grieken.

Guy Verellen / NNieuws

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto