De strafrechter in Turnhout heeft de 39-jarige Kim V.D.B. uit Herentals veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden. De helft van die straf is voorwaardelijk. De man werd in 2018 twee keer op korte tijd betrapt met drugs.

Politie Neteland voerde op 18 juni 2018 een huiszoeking uit bij Kim V.D.B. De inspecteurs vonden er GHB, speed, weed, pepperspray en een werpster. Onderzoek wees uit dat hij op dat moment al 1,5 jaar drugs verkocht.

Na enkele maanden voorhechtenis achter de tralies, kwam hij in augustus 2018 vrij onder voorwaarden. Zijn tijd in de gevangenis had weinig indruk gemaakt, want bij een nieuwe huiszoeking op 18 december werden opnieuw drugs gevonden waaronder cannabis en speed.

De rechtbank veroordeelde V.D.B. vandaag tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan de helft effectief. Hij moet ook een boete van €8.000 betalen, maar daarvan is maar €2.000 effectief.

Het openbaar ministerie had gevraagd om een geschat vermogensvoordeel van €157.000 verbeurd te verklaren. De rechter hield het op een verbeurdverklaring van €20.000. (belga-pol)