U bent hier

3.600 Belgen fietsen Mont Ventoux op, ook veel Kempenaren

Internationaal
22.06.2014 - 00.21u
Door: Herman Gezelle
Zowat 3.600 sportievelingen zijn zaterdag in Frankrijk de Mont Ventoux op gefietst voor de 10e editie van Mont Ventoux. Bekende deelneemster dit jaar was de voormalige judoka Gella Vandecaveye. Volgens de organisatie verliep de editie tot nu toe zonder problemen en zijn de weersomstandigheden ter plaatse "nagenoeg perfect".  Ook heel wat bekende Kempenaren reden mee o.a. Bart Lamers uit Herentals.

De deelnemers konden kiezen tussen verschillende parcours. Nieuw voor deze jubileumeditie was "La Vintoux", twee tochten in de schaduw van de Mont Ventoux. "De fietsende fijnproever komt bij La Vintoux aan zijn of haar trekken want de tochten leiden langs enkele Provençaalse wijndomeinen waar de deelnemers halt houden", luidt het.

Fietsleken en halfgevorderde fietsers konden kiezen voor "Ventourist", één of meer beklimmingen van de Kale Berg vanuit één van de drie startplaatsen.

Voor gevorderde wielertoeristen of cyclosportieven die op zoek zijn naar een stevige uitdaging was er de optie La Cannibale. Dat is een zware tocht van 173 kilometer over zes cols, inclusief twee beklimmingen van de Mont Ventoux. Sporta, de organisatie van het evenement, biedt ook La Cannibalette aan, een alternatieve route van 131 kilometer.

Rond 15 uur hadden al heel wat sportievelingen hun doel bereikt. De omstandigheden waren nagenoeg perfect, zegt Jan Suykens van de organisatie. "Het weer is uitstekend, er is geen wind en er staat een stralende zon. Waar het vorige jaren op de top wel eens wat kouder kon zijn is het nu 15 graden."

De fietstochten gaan nog door tot vanavond. Er kan nog gefietst worden tot 19.30 uur. "De laatste fietsers starten om 18 uur. Daarna gaan de startdorpen dicht en na de laatste aankomst volgt het Jubileumfeest benden aan de Ventoux ."

De 10e editie van de campagne Mon Ventoux was zo'n groot succes dat de inschrijfperiode vroeger dan gepland moest worden afgesloten omdat het maximum van 3.600 deelnemers was bereikt.

Foto's Van the Man / Nnieuws/ op de foto's o.a. Bart Lamers, ex-Anderlecht doelman Daniël Zitka en Saartje Vandendiessche.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto