Donderdagnamiddag rond 16.20u is de 37-jarige Herentalsenaar Sven L. om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval op de Lierseweg in de buurt van 't Rozenhof.  Bij een inhaalmanoeuvre botste de man, die uit de richting van Grobbendonk kwam, met z'n Mini frontaal op een tegenliggende bestelwagen.

De 46-jarige bestuurder F.D. uit Waregem in die wagen raakte gekneld en is in kritieke toestand naar het AZ Herentals gebracht.

Getuigen van het ongeval verklaarden aan politie Neteland dat de bestuurder van de auto erg snel reed en al meerdere inhaalmanoeuvres had uitgevoerd. De klap was bijzonder hevig. Het motorblok van de auto kwam los en belandde enkele 10-tallen meters verder op het fietspad.

De bestuurder van de personenwagen Mini moest door de Herentalse brandweer bevrijd worden. Alle hulp kon echter niet meer baten.  De 37-jarige Herentalsenaar was vermoedelijk op slag dood. 

Een verkeersdeskundige moet de ware toedracht en oorzaak van het ongeval  nog uitzoeken.  De N13 bleef nog lange tijd afgesloten tussen Wolfstee en de E313.  Dat zegt lokale politie Neteland.  

Update 08.15u : In het AZ Herentals is woensdagavond het 2e slachtoffer van de zware frontale botsing op de Lierseweg aan zijn verwondingen bezweken. Het gaat om een 46-jarige man uit Waregem. De andere bestuurder, de 36-jarige Sven L. uit Herentals, overleed op de plaats van het ongeval.

Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers op de Kempense wegen loopt in 2015 behoorlijk hoog op, de teller staat nu al op 14 doden.  Foto P. Vanderveken/NNieuws (op de foto ziet u beide autowrakken).