De correctionele rechtbank in Turnhout heeft Dieter K. (47) uit Meerhout tot een gevangenisstraf van 37 maanden veroordeeld voor een reeks brandstichtingen.

De man is schuldig bevonden aan brandstichtingen in Herentals (volkstuintjes Olympiadelaan) en Balen. Voor brandstichtingen in Meerhout wordt hij vrijgesproken.

Drie brandstichtingen vonden plaats in Balen, in juni 2018. Hoewel de veertiger voorbij fietste op het moment dat de politie vaststellingen deed, werd hij op dat moment nog niet als een verdachte beschouwd.

Dat gebeurde wel na een nieuwe reeks brandstichtingen in Herentals in april 2019.

Na die brandstichtingen werd hij aangetroffen aan het station, vlakbij de branden. Hij had een brandwonde aan zijn linkerhand en de politie trof sporen van brandversneller aan op zijn trui. Op een aansteker in een vuilnisbak aan het station werd zijn DNA aangetroffen.

De man werd ook vervolgd voor drie brandstichtingen in Meerhout in maart 2019, in de nabijheid van zijn woning. Maar voor die feiten zijn er volgens de rechtbank te weinig bewijzen van zijn schuld. (Belga)

Foto's : schade, en onderzoek parket na de brandstichting aan de volkstuintjes Olympiadelaan Herentals april 2019 / archief Nnieuws/ Johan Temmerman.