Ky-Mani Marley & Gentleman, Beres Hammond, Tarrus Riley, Alaine, Kabaka Pyramid, Junior Reid, Pinchers, Lee Scratch Perry, dit zijn vast de eerste namen die Reggae Geel bekend maakt.
Ook dit jaar pakt het festival weer uit met ongeveer 80 verschillende live acts verspreid over 2 dagen. Dit zijn nog maar de eerste grote namen voor het hoofdpodium.

Ky-Mani Marley is de zoon van Bob Marley en heeft als enige Marley bekendheid verworven als zanger zowel als acteur voor onder andere zijn rol in de film Shotta' s. Hij treedt samen op met de grootste reggaester van Europa, Gentleman, waarmee hij onlangs een nieuwe album heeft opgenomen. Het album wordt deze zomer uitgebracht net voor het festivalseizoen en op Reggae Geel zullen zij dit exclusief samen live op de Main Stage brengen.

Verder vertellen de eerste namen dat er een goede mix is van de mooiste stemmen van vroeger : Beres Hammond, Junior Reid, Pinchers en van de meest belovende nieuwe talenten van nu :
Tarrus Riley, Kabaka Pyramid, Alaine .
Lee 'Scratch' Perry zal optreden met de Belgische backing band "Pura Vida", waar hij onlangs een album mee opnam.

Grote namen in de dancehall tent zijn: Walshy Fire, Renaissance, Sentinel.
In de 18-inch oa : Black Board Jungle, Moa Anbessa, Prince Alla.
Het yard podium pakt uit met oa : The Hempolics 'the best band in the UK', zegt Maxi Jazz van Faithless.

Reggae Geel is het oudste reggaefestival van Europa, dit jaar alweer de achtendertigste editie, op een unieke locatie in de Kempense bossen. Met vijf podia die elk hun stuk van het grote groengeelrode verhaal vertellen: ska, rocksteady en early reggae in de Skaville, dub in alle stijlen en varianten in de 18" Corner (ook wel het dub-bos genoemd), eigentijdse dancehall in de Bounce, vernieuwende, verruimende en verrassende reggae in de Yard, en de grote sterren en bekende namen uiteraard op de Main stage.

Reggae Geel slaagt er weer in je mee te nemen in alle stromingen die reggae te bieden heeft van roots naar dub, van dancehall naar ska, van uptempo naar loversrock.

Met ongeveer 67.000 bezoekers gespreid over twee dagen, behoorde Reggae Geel in 2015 opnieuw tot de grootste festivals van het land.

Dit jaar opent reggaegeel uitzonderlijk op vrijdag haar deuren om 15:00, in tegenstelling tot voorgaande jarenwaar op Vrijdag pas op 18:00 uur de deuren open gingen. De line-up wordt groter, alweer meer namen, Reggae Geel blijft groeien.

www.reggaegeel.com

VRIJDAG 5 & ZATERDAG 6 AUGUSTUS
LOCATIE : MALOSE WAVER/GEEL

DEUREN OPEN :
Vrijdag : 15:00 - 03:00
Zaterdag : 12:30 - 04:00

De voorverkoop start nu zaterdag 19 maart
Tickets zijn te koop via www.ticketscript.com