U bent hier

39e editie Reggae Geel

Geel | Internationaal
28.07.2017 - 15.23u
Door: Herman Gezelle

Nog 8 dagen en dan opent Reggae Geel de festivalweide.  Op 4 en 5 augustus  volgt de 39e editie.

Reggae Geel is één van de oudste en grootste Reggaefestivals van Europa. Met maar liefst zeventig acts op vijf podia wordt Geel twee dagen lang gedomineerd door een tropische Jamaicaanse sfeer.

Op de Mainstage : legio aan iconische namen als Jah Cure, Steel Pulse, Duane Stephenson, Christopher Martin, Orginal Black Uhuru (met originele frontmannen : Michael Rose & Duckie Simpson), Maxi Priest, Glen Washington, Tessanne Chin (voice winnares van Amerika) afgewisseld door de nieuwe generatie talenten uit Jamaica, zoals rijzende ster Chronixx en de nog jongere acts als Raging Fyah, Jesse Royal & Runkus.

Ook op de andere vier podia zien we volop jong en oud talent. In de legendarische 18 Inch Corner of te wel het dub bos zullen o.a. Jah Youth, Young Warrior en Blood Shanti de dienst uitmaken.

In de Bounce Dance Hall vinden we o.a. Soul Supreme, Ricky Trooper, Aidonia en Tanto Blacks (de nieuwe dancehall sensatie) terug.

In de Skaville zullen naast lokale helden als Sugar Charly en het Jamaica Jazz Orchestra ook de veteranen van The Heptones optreden. The Heptones gaan al van de jaren "60" mee en reizen voor dit concert, net zoals vele andere artiesten, vanuit Kingston naar Geel.

De Yard is bij uitstek de plaats waar nieuw talent zich kan ontwikkelen. O.a. het Brits-vrouwelijke hip-hop duo Poetic Pilgrimage, Hempress Sativa , Black Hero en de Belgische Uman zullen er te gast zijn.

Meer informatie over alle optredende groepen vind je terug op www.reggaegeel.com.

Net zoals elk jaar zet Reggae Geel sterk in op kwalitatieve randanimatie. De mobiele draaitafels van Bangarang Soundsystem en Serendipity Soundsystem lopen over de festivalweide om de rastaman vibrations overal te verspreiden. Wereldkinderen oftewel de Fanfakids (7 tot 15-jarigen) brengen ontwapenende energie met hun eigen drumband.

En het collectief cirQ komt met verschillende hilarische en educatieve acts: kies een reggaeliedje in de Human Jukebox en ga lekker spetteren in de Jacuzzi. In het Refu- Salon laat je je haren knippen door topkappers uit Palestina en Irak.

Op de Reggae Market vind je kleding, unieke sierraden, platen, muziekinstrumenten en bijzonder internationale kunst terug.

Reggae Geel is er trots op een officieel Fair Trade-festival te zijn. Daarnaast heeft het festival de laatste jaren een succesvol afvalbeleid ingevoerd. Het afval wordt overal gesorteerd en bij het inleveren van plastic bekers ontvangen festivalgangers Reggae Geel- gadgets. De kringwinkel Zuiderkempen verzamelt petflessen in op het festival terrein.

Het gebruik maken van het openbaar vervoer wordt gestimuleerd ,Reggae Geel zet gratis pendelbussen in vanaf station Geel naar de festivalsite en terug. Ook het nemen van de fiets wordt aangemoedigd, fietsers krijgen een waardebond van de Wereldwinkel die ze op het festival kunnen inwisselen.

Reggae Geel gaat dus door op 4 en 5 augustus e.k. op de terreinen aan de Malosewaver in Geel.

Tickets zijn te koop via de website: www.reggaegeel.com.

Verder nog even praktische informatie:

Vanuit de veiligheidsdiensten wordt er de nadruk op gelegd dat GROTE RUGZAKKEN EN TASSEN (groter dan een A4 papier) NIET ZIJN TOEGELATEN.
Ook de normale zaken zoals glas, blik, scherpe of gevaarlijke voorwerpen, alcohol, drugs of verdovende middelen, dieren andere dan hulp- of geleidehonden en elk ander voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk kan worden beschouwd zullen niet toegelaten worden. Alvorens het terrein te betreden kan er rechtmatig worden afgetast en gevraagd worden zakken of tassen te openen.

De DEUREN van het festival gaan OPEN :
op vrijdag : 18:00 u - 03:00 u
op zaterdag : 12:30 u - 04:00 u

imageMeer nieuws

Unieke collector items : veiling door Tom Boonen gesigneerde T-shirts vzw Hart in Beweging

Herentals | Neteland | Vlaanderen 24.11.2017 - 02.49u reading time1min

vzw Hart in Beweging veilt 5 T-shirts voor het goede doel. De hele familie Tom Boonen (Tom, Lore en de tweeling) heeft de knappe T-shirts gesigneerd.

Ze worden geveild via 2ehands.be HIER.

Hilde Harzé van vzw Hart in Beweging : 'We willen vooral ook bedrijven aanspreken die een uniek collectors item willen en daarmee ook nog het goede doel sponsoren.'

Info op de FB pagina van Hart in Beweging vzw.  (pp)

Inbrakenplaag in Lille houdt aan: zoekactie levert niks op

Lille | Neteland 23.11.2017 - 10.54u

“Misschien moeten we bord met ‘volzet’ plaatsen?”

Kasterlee | Neteland 23.11.2017 - 10.52u

Talentenfabriek: HAAI!TECH in Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg | Neteland 22.11.2017 - 22.36u

'Van 3 tot 3 op 9 december tegen Kanker Warmste Week'

Neteland | Vorselaar 22.11.2017 - 22.34u

HBBC : De warmste week part 2 voor Olivia op 25/11

Herentals | Neteland 22.11.2017 - 22.33u

De beklimming van de berg Alzheimer

De beklimming van de berg Alzheimer
Kempen regio | Neteland 22.11.2017 - 22.28u

100 vrijwilligers nemen deel aan Trefdag

100 vrijwilligers nemen deel aan Trefdag
Mol | Neteland 22.11.2017 - 22.24u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto