Eén van de oudste en grootste Reggaefestivals van Europa is dit weekend aan zijn 39e editie toe. Met maar liefst 70 acts op 5 podia wordt Geel twee dagen lang gedomineerd door een tropische -Jamaicaanse sfeer.

Op de Mainstage kan je genieten van iconische namen als Jah Cure, Steel Pulse, Orginal Black Uhuru (met originele frontmannen : Michael Rose & Duckie Simpson) en Maxi Priest, afgewisseld door de nieuwe generatie talenten uit Jamaica, zoals rijzende ster Chronixx.

Ook op de andere vier podia concerteert volop jong en oud talent. In de legendarische 18 Inch Corner -oftewel het dubbos- maken Jah Youth, Young Warrior en Blood Shanti de dienst uit. In de Bounce Dance Hall vinden we o.a. Soul Supreme, Ricky Trooper, Aidonia en Tanto Blacks terug. Daarnaast presenteren de Skaville (ska), de Yard (nieuw talent) een resem topacts.

Net zoals elk jaar zet Reggae Geel sterk in op kwalitatieve randanimatie. De mobiele draaitafels van Bangarang Soundsystem en Serendipity Soundsystem lopen over de festivalweide om de rastaman vibrations overal te verspreiden.

Praktisch

Reggae Geel op vrijdag 4 (vanaf 18u) en zaterdag 5 augustus (vanaf 12.30u) op het festivalterrein in Malosewaver in Geel. Tickets kosten aan de kassa 60 euro voor een combiticket, 40 euro voor vrijdag en 50 euro voor zaterdag. (pp)