Op 2e Kerstdag is het weer zover! Dan maakt Heist-op-den-Berg zich klaar voor de derde editie van de Crazy Kroegentocht.

Dj's van Heistse discotheken uit de jaren 80 en 90 halen hun beste plaatjes boven en toveren het uitgaansleven van vroeger terug. Het concept blijft hetzelfde: in de verschillende cafés en in winterbar Moose spelen deze dj-coryfeeën uit de tijd toen Heist nog meerdere bekende discotheken telde.

Wat wel vernieuwend is tijdens deze editie: de dj's spelen elk in een ander muziekgenre. Patje The Fox draait New Wave in 't Hoekske, Dolle Jo zorgt voor zijn gekende 'All Round Ambi' in 't Pleintje, Piet Keizer 'goes eighties' in den Oude Ketel, terwijl Bart Smolders dan weer 'the nineties' tot leven brengt in de Moosebar!

Wim de Koning danst disco in Den Hosp, en Raf Verelst gaat volledig fout in de Place To Be. De resident-dj's laten na de gastoptredens de avond uiteraard verder exploderen.

De Crazy Kroegentocht wordt georganiseerd voor het goede doel. Organisator Raf Verelst zamelt namelijk geld in om drinkwaterputten in Cambodja te bouwen.

Tijdens zijn wereldreis in 2013 en 2014 komt deze Heistenaar in contact met de mensen van hostel Mad Monkey in Phnom Phen, de hoofdstad van Cambodja. Zij ondersteunen het waterputtenproject van monnik San Van.

Wanneer Raf de monnik persoonlijk leert kennen, krijgt hij zicht op de absolute noodzaak van drinkwater en doneert hij zelf zijn eerste waterput. Eén waterput kost ongeveer 250 euro (300 USD) en zorgt voor proper drinkwater voor ongeveer 6 tot 10 families.

In 2015 keerde hij terug naar Cambodja, deze keer naar de uithoeken van Siem Reap, de armste provincie van het land. Deze reis inspireert hem om naar mogelijkheden te zoeken om méér waterputten te kunnen doneren.

Raf was vele jaren discjockey op verschillende plaatsen in Heist-op-den-Berg en heeft nog altijd contact met verschillende collega-dj's van destijds. Zo ontstond het idee om met de dj's van de vroegere Heistse dancings de handen in elkaar te slaan, samen met de café's onderaan de berg. Alle dj's komen op deze avond gratis draaien. De deelnemende uitbaters doneren een waterput.

Wat dit project zo uitzonderlijk maakt is het feit dat het ingezamelde geld rechtstreeks van Heist-op-den-Berg naar de monnik gaat, zonder tussenpersonen en kosten. 'Cambodian Buddhism Association for vulnerable Children' zorgde al voor proper drinkwater voor 3.240 families (13.500 mensen) in de armste regio's van Siem Reap.

In maart 2019 gaat Raf opnieuw op eigen kosten naar Cambodja om het waterputtenproject samen met de monnik verder in goede banen te leiden.

Sinds 2017 is hij ook als vrijwilliger lid van de raad van bestuur van C.B.A.V.C. ( Cambodian Buddhism Association for vulnerable Children) en werd hij voor het ondersteunen van dit project in 2018 genomineerd voor de Heistse Cultuurprijs "Opmerkelijke prestatie"

Crazy Kroegentocht, woensdag 26 december vanaf 20u in Heist-op-den-Berg.

Oragnisatie: Raf Verelst 0475/77.62.34

raf.verelst@telenet.be