Waarschuwingsbericht

Automatic fallback to the cURL connection method kicked in to handle the request. Result code from the failing request: 503

U bent hier

3e editie van 'Nijlen fietst de wereld rond' begint op 1 mei

Nijlen regio
21.04.2019 - 10.44u
Door: Mark Jaspers

Nijlenaars een maand lang massaal de fiets op

Op 1 mei 2019 wordt de derde editie van de fietscampagne "Nijlen fietst de wereld rond" afgetrapt. Met de campagne wil Nijlen de fiets op een positieve manier onder de aandacht brengen. Fietsen is namelijk drie keer winnen: het is goed voor het milieu, je gezondheid én je portemonnee.

Tussen 1 mei 2019 en 31 mei 2019 kunnen inwoners dagelijks het aantal gefietste kilometers invoeren via nijlenfietstdewereldrond.be/. Ook als bedrijf of vereniging kan je opnieuw deelnemen. Heb je geen computer of internet? Geen nood: er worden offline registratieformulieren voorzien. Deze zijn vanaf midden april te verkrijgen in het gemeentehuis te Nijlen.

Met de fiets naar de winkel en win een prijs

Verschillende Nijlense handelaars nemen deel aan de campagne. Als je met de fiets komt winkelen, krijg je een unieke code mee naar huis. Bij de registratie van je gefietste kilometers kan je deze code op de website ingeven. Op het einde van de campagne worden meerdere winnende codes getrokken.

Zo kan je een mooie prijs winnen! Heb je geen computer of internet? Geen probleem: dien de verzamelde codes mee in met het ingevulde registratieformulier. Dit kan tot woensdag 5 juni 2019 in het gemeentehuis te Nijlen of in de boekenschuif te Bevel of Kessel (waar vroeger de uitleenposten waren). Ontmoet je nog mensen die willen deelnemen aan de campagne? Moedig hen aan om een profiel aan te maken op nijlenfietstdewereldrond.be/.

'Why We Cycle'

Op 1 mei 2019 wordt de fietscampagne afgetrapt met de gratis vertoning van de documentaire "Why We Cycle". Dit is een inspirerende documentaire uit Nederland die laat zien hoe mooi en fijn fietsen kan zijn. In de documentaire rijd je mee met gewone fietsers en specialisten uit diverse disciplines.

Ontdek doorheen de gesprekken de soms evidente, maar ook meer verborgen effecten van fietsen op mensen, maatschappijen en de organisatie van steden en gemeenten. De documentaire wordt ingeleid door Wout Baert van Fietsberaad Vlaanderen en wordt vertoond op woensdag 1 mei 2019 om 20 uur in het gemeentehuis, Kerkstraat 4 te Nijlen.

Let op: de plaatsen zijn beperkt. Gelieve vóór vrijdag 26 april in te schrijven via e-mail: matthias.verstraeten@nijlen.be of telefonisch: 03 410 02 11.

imageMeer nieuws

Skyports, AZ Turnhout en Stad Turnhout sluiten overeenkomst voor medische transporten met drones

Turnhout regio 23.05.2019 - 09.36u reading time9min

In september start in AZ Turnhout een uniek proefproject om medische stalen en medicatie tussen de ziekenhuiscampussen te vervoeren met drones.

AZ Turnhout, Stad Turnhout en droneserviceprovider Skyports testen gezamenlijk een nieuwe logistieke dienst waarbij medische producten worden getransporteerd met drones.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto