Vanmorgen is op het Koningin Astridplein aan het station in Nijlen een 3e laadpaal voor elektrische voertuigen op Nijlens grondgebied officieel ingehuldigd.

Eigenaren van elektrische of plug-in hybridewagens kunnen er met de app van Smoov vlot de QR-code scannen en hun wagen opladen.

Na een laadpaal op het August Hermansplein in Nijlen en het Pastoor Schelkensplein in Kessel, beschikt de gemeente Nijlen nu ook over een 3e laadpaal, op het Koningin Astridplein.

De laadpaal werkt min of meer op dezelfde manier zoals je parking betaalt met je smartphone: met de app Smoov scan je de QR-code en betaal je per kWh.

Schepen voor Mobiliteit Bert Celis : 'Heel wat burgers hadden ons proactief gecontacteerd met de vraag of de gemeente extra laadpalen zou installeren. We willen de transitie richting elektrisch rijden acceleren, daarbij is het natuurlijk belangrijk dat onze inwoners over de juiste en voldoende laadinfrastructuur beschikken.

Het gemeentebestuur wil ook onze Nijlenaren overtuigen de overstap te maken. Deze 3e laadpaal is voorlopig de laatste, ten vroegste binnen anderhalf jaar wordt er bekeken of er nog laadpalen nodig zijn.'