Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

3e Memorial Jos Leys: 'Initiatie voor aankomend jong talent veldrijders'

Jos Leys

De Vlaamse Wielerschool organiseert op zaterdagvoormiddag 12 november de 3e Memorial Jos Leys.  Een initiatiedag voor jonge veldrijders, dit jaar op het crossparcours achter de kerk in Vorselaa. Meer dan 150 jonge rennertjes hebben zich ingeschreven.

De legendarische Jos Leys was samen met Keizer Rik Van Looy de mede-oprichter en bezieler van de Vlaamse Wielerschool. Hij is in 2020 overleden.

De initiatie staat open voor kinderen vanaf 6 jaar, de zogenaamde Micro’s. Een categorie uit de BMX, maar de docenten aan de Vlaamse Wielerschool hebben gemerkt dat er op die leeftijd ook al belangstelling is voor het veldrijden. Voor alle leeftijden is een aangepast programma uitgewerkt.

Ook niet leden van de Vlaamse Wielerschool kunnen gratis aan de initiatie deelnemen. Inschrijven via de website is aangewezen. “Kinderen met een beperking zijn eveneens welkom. Onze enthousiaste en ervaren trainers voorzien uitdagingen op maat zodat iedereen een leuke voormiddag beleeft. Bovendien is voor elke deelnemer een goodiebag voorzien.  Op de foto : Jos Leys  - foto Johan Temmerman/NNieuws.

https://www.vlaamsewielerschool.be/

Jos Leys

Deel dit artikel