Met zijn 21 lentes is organisator Kenneth Deckers nog altijd één van de youngsters in het loopwereldje. Toch zit de student Marketing niet stil om zijn concept verder uit te werken. Op de 3e Neteland Natuurloop op 26 augustus biedt hij het klassieke concept van de vroegere La Chouffe natuurloop aan. Maar ook een unieke mogelijkheid om het parcours te personaliseren.

Klassiek concept

"Dankzij onze trouwe partners bieden we hetzelfde concept aan als de vroegere La Chouffe natuurloop. Een prachtig maar pittig parcours van 6, 11 of 15,5 km door de Kempische bossen. Onderweg overwinnen de lopers en wandelaars de 224 treden van de Toeristentoren. Je kan vrij starten tussen 9.00 uur en 12.30 uur. Achteraf bekomen ze van de inspanning met een gratis La Chouffe dankzij Brouwerij Moortgat. Ook steun je met je deelname opnieuw het goede doel, het Olivia Fund", zo vertelt organisator Kenneth Deckers.

Parcours personaliseren

Naast het klassieke concept biedt de jonge organisator nog een extraatje aan. "Het parcours is over het algemeen genomen vrij pittig. Maar tijdens het lopen komen de deelnemers splitsingen tegen. Op die splitsing zien ze bijvoorbeeld een pepervaatje rechtdoor en een zoutvaatje naar links. Gaan de lopers rechtdoor, dan komen ze op een pittig stukje parcours. Gaan ze naar links, dan is het iets minder pittig. Zo kunnen de deelnemers hun parcours naar hartenlust bij kruiden."

Democratische prijzen

"Voorinschrijven kost slechts 5 euro en kan nog tot en met 20 augustus. Groepen vanaf 6 personen maken bovendien nog eens kans op een gratis bak La Chouffe. Aan de kassa inschrijven kan aan 7 euro. Inschrijven is de boodschap", besluit Kenneth Deckers.

Info: www.netelandnatuurloop.weebly.com