Op zaterdag 12 november volgt de 31e editie van de oldie avond ten voordele van Pater Kristiaan. Dit zal een avond vol muziek, dans en gelag zijn.


Pater Kristiaan is niet enkel actief als “Moeze” van onze scoutsgroepen maar tevens als aalmoezenier van alle Belgische foorkramers, circusartiesten en zigeuners.

'Zo organiseert Kris jaarlijks een sinterklaasactie voor de kinderen van de zigeuners. De opbrengst van deze avond gaat integraal naar onze moeze. Dagelijks wordt hij geconfronteerd met sociale wantoestanden van mensen, die op geen enkel sociaal statuut beroep kunnen doen.
Wij, scouts, beschouwen hem als laatste Europese missionaris.

Elk jaar, rond 6 december,  (het feest van zijn collega) had pater Kristiaan dozen speelgoed klaar staan om elk kind in zijn zigeunerparochie de verrassing van zijn leven te bezorgen.

Lange tijd voor het sinterklaasfeest was hij dan ook bezig met het verzamelen en restaureren van oud en gebruikt speelgoed. Het werd steeds moeilijker om zoveel speelgoed bij elkaar te krijgen. Ondertussen hadden twee zielsvrienden van de pater al een paar keer de idee geopperd om een soort van benefietavond te organiseren met oldie muziek. Met de opbrengst zou Kristiaan dan eens iets extra kunnen doen voor de zigeunerkinderen.

De twee spitsbroeders Eric Verhaegen en Dré Mertens gingen met hun plan door en op 20 november 1981 ging de 1e oldie avond van start in het Paterszaaltje.

Een revolutionair idee, zo bleek later, want dj. Andrew Seven, alias Dré Hendrickx speelde de pannen van het dak. Het was een kaskraker. Nog een gevestigde waarde zijn de mensen aan de inkom, Eric en Lea Hermans en Charel en Julia Vleugels. Eric zal zoals altijd de kassa nog steeds bemannen.
 
Voor de 31ste editie hebben we het volgende in petto. We toveren de zaal ’t Hof op de Grote Markt te Herentals om tot een ware verjaardagstempel met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 en 90.
Op de foto in bijlage zien we onze Moeze, een aalmoezenier waar we fier op zijn! Dré Mertens, Stefan Verhaegen, Gielis Pat en Ben Smans zijn deze editie terug paraat als dj’s.
Een aparte wijnfoyer brengt raad en wijsheid voor mensen die aan een rustige babbel toe zijn. Wij serveren er # lekkere wijntjes en cava. Om een kleine honger te stillen zijn er de hot dogs van de jins 1ste Kempen (de opbrengst van de verkoop van de broodjes zullen ze gebruiken voor hun kamp tijdens de zomer van 2012) en de ajuinsoep van Wieza Avonds.
Ook hebben we een tombola geprogrammeerd, volgens oud concept, waarvoor dank aan de middenstanders van Herentals.
We werken met een voorverkoop à € 3,50 per inkomkaart, à de kassa betaal je € 4,00.

Twijfelt u nog aan onze intenties? Zoals je merkt, richten we ons tot een ruim en gevarieerd publiek, waaronder de jeugd, aangesproken door de scouts. De 30-ers en de 40-ers op zoek naar sentiment en de 50-plussers, jong van hart en diep van ziel', aldus de scouts 1e Kempen.