Afgelopen weekend vond in Poppel voor de 3e keer de meeting van Rebelvanners België plaats. De talrijke bezoekers  konden heerlijk genieten van Amerikaanse en niet-alledaagse bolides die stonden te blinken onder een stralende zon.  Ook de animatie op het evenement kreeg veel belangstelling : dragracers lieten hun motoren bulderen, 4x4 rijders konden zich uitleven op het speciaal aangelegde parcours, er waren airsoft-demonstraties, kinderen konden zich laten schminken en werden geanimeerd door een clown.
 
Nieuw dit jaar was dat Rebelvanners België een geldinzameling organiseerden voor Bone4Kids (www.bone4kids.be). Bone4Kids is een vereniging die kinderen met een niet-helend botdefect een uitzicht op een betere toekomst wil geven. Aangezien de medische wereld nog geen pasklare oplossing heeft voor dit ingewikeld probleem volgen bij deze kinderen de chirurgische ingrepen vaak in snel tempo op, zonder enige garantie op succes. Amputatie is vaak de enige uitweg.
 
De fundraising van Rebelvanners België bracht 1.464 euro op, en werd zondag meteen afgegeven aan de vertegenwoordigers van Bone4Kids.  Tekst en foto's : Jo Stoop/ Nnieuws.