Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

4 bedrijven in Mechelen-Kempen mogen zich als eerste 'SDG Champion' noemen

Voka
 

BelOrta, Pidpa, Smulders en Bouwgroep Willemen mogen zich - als eerste in de regio Mechelen-Kempen - 'SDG Champion' noemen. Ze krijgen de erkenning van Voka Mechelen-Kempen.

"Een 'SDG Champion' zorgt voor een echte transitie en systeemverandering. Met vernieuwende projecten maken ze een verschil op het vlak van CO²-reductie, schone en betaalbare energie en ook duurzaam watergebruik", zegt Tom Laveren van Voka Mechelen-Kempen.

Gisteren hebben in totaal 40 bedrijven uit de regio Mechelen en Kempen een Voka Charter Duurzaam Ondernemen gekregen. Ze hebben de voorbije jaren in totaal 600 duurzame acties ondernomen, zoals het vergroenen van hun transport, het verminderen van hun CO²-uitstoot of het opzetten van een duurzaam proces om producten te ontwikkelen.

Dit jaar zijn er ook 9 SDG Pioneers. "Een bedrijf dat drie keer een succesvol traject aflegt en laureaat is, binnen een periode van vijf jaar, kan uitpakken met een certificaat van de Verenigde Naties. Ze zijn dan officieel SDG Pioneer", zegt Guido Evens, senior adviseur Duurzaam Ondernemen bij Voka Mechelen-Kempen.

Het gaat om volgende bedrijven:

  • Orakel Group
  • anne-lore by Van Herck
  • Lidwina
  • Desmedt Labels
  • Reynaers Group
  • The Belgian Chocolate Group
  • Thomas More
  • Ooms Woonrealisaties
  • Voka Limburg

Al deze bedrijven en organisaties hebben zich de voorbije jaren ingezet voor de 17 doelstellingen – of SDG’s - vastgelegd door de Verenigde Naties. De doelstellingen gaan van behoorlijk bestuur, community relations, samenwerking met maatwerkbedrijven, talentontwikkeling tot het reduceren van CO² of het duurzaam gebruiken van water.

Die doelstellingen moeten bedrijven en burgers helpen om duurzaam te werken tot 2030 en verder. Het is hoopgevend dat veel bedrijven hun beleid aanpassen aan de doelstellingen van de Verenigde Naties. Ze gebruiken dit als kompas om hun bedrijf te runnen

Guido Evens, senior adviseur Duurzaam Ondernemen bij Voka Mechelen-Kempen

Voortrekkers in Europa

Op de uitreiking, dit jaar bij BelOrta, zijn gisteren ook de drie genomineerde bedrijven bekendgemaakt voor de Prijs Duurzaam Ondernemen. Het gaat om Desmedt Labels, Vanroey.be en Reynaers Group. De effectieve winnaar maakt Voka Mechelen-Kempen op 28 september bekend. Tijdens het gala van de Voka Prijs Ondernemen. ​

Het VCDO-charter is een product van Voka Mechelen-Kempen, in samenwerking met Cifal Flanders en met de steun van Fluvius en Pidpa.

SDG Champion Voka

SDG Champion Voka

Voka

Deel dit artikel