U bent hier

4 bijkomende besmettingen na eerste testronde bij De Witte Mol

Kempen regio | Mol
12.09.2021 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

Na de eerste dag van de eerste testronde zijn vier bijkomende besmettingen vastgesteld bij zorginstelling De Witte Mol.

Dit brengt het totale aantal besmettingen op 20 : tien besmette zorggebruikers en tien medewerkers.

Na een week sluiting door quarantaine kan vanaf maandag 13 september afdeling Zandmanneke - het semi-internaat voor kinderen – opnieuw open.

Maandag worden de overige zorggebruikers en medewerkers getest. De Witte Mol benadrukt het belang van de hoge vaccinatiegraad in de instelling, zeker met de deltavariant. Dankzij de vaccinaties blijft de besmettingscluster enigszins binnen de perken en verkleint drastisch het risico op zware ziekte en ziekenhuisopname.

De vier bijkomende besmettingen situeren zich allemaal bij medewerkers.

'Gelukkig leiden ze niet tot extra leefgroepen die in quarantaine moeten. De betrokken medewerkers werken bij de leefgroepen die al in quarantaine verblijven.

Ziektesymptomen

De zorggebruiker die naar het ziekenhuis moest voor bijkomende medische opvolging, verblijft inmiddels opnieuw in De Witte Mol. Van de overige besmette zorggebruikers zijn nog een aantal matig ziek. Na enkele dagen serieus verhoogde koorts en hoesten, gaat het nu stapsgewijs beter. Onder de medewerkers geldt een wisselend ziektebeeld. Sommigen vertonen matige ziektesymptomen, anderen zijn helemaal niet ziek.

Tweede deel

Maandag 13 september worden de overige medewerkers en zorggebruikers getest. Nadien heeft De Witte Mol een volledig beeld van de situatie. Deze dubbele testronde wordt na een week herhaald.

Bedankt!

De Witte Mol dankt alle zorgmedewerkers voor hun inspanningen de afgelopen dagen. Ze leveren fantastisch werk in het verzorgen en bijstaan van onze zorggebruikers. Daarbij benadrukken we het belang van de vaccinaties. Zonder hoge vaccinatiegraad zou onze zorginstelling ongetwijfeld veel sterker getroffen zijn, zowel op vlak van aantal besmettingen als ziektebeeld. De vaccinaties hebben gegarandeerd meerdere ziekenhuisopnames of erger vermeden, zeker gezien de verhoogde kwetsbaarheid van sommige van onze zorggebruikers.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto