Na de afgelasting van de 4-daagse Wielertour 2020 door de covidpandemie, kunnen sportfans zich nu al inschrijven voor de editie 2021. Die start is gepland op woensdag 25 augustus 2021 in Grobbendonk.

De 'Ronde van België voor geoefende wielertoeristen' gaat ten voordele van het Olivia Fund, dat zich focust met het financieren van kinderkankeronderzoek.

'Het maximale aantal deelnemers was vorig jaar zo goed als bereikt toen we omwille van covid alles moesten annuleren', zegt co-initiatiefnemer Mario Vleugels van Agora Culinair/'t Vleesboerke/De Vis Factorij. 'Dit jaar willen wij het sportevent zeker laten doorgaan en we zijn vandaag al volop bezig met de voorbereidingen.'

Wielertoeristen die eens 4 unieke dagen als een profrenner België willen doorkruisen zonder te moeten stoppen voor verkeerslichten, moeten zich dus per direct inschrijven.

'Het tempo ligt binnen het bereik van elke getrainde wielertoerist', verzekeren de organisatoren.

Vier dagen fietsen langs de mooiste plekjes van ons land, professioneel begeleid als een echte prof. Inclusief zijn 4 overnachtingen met gezond ontbijt in comfortabele hotels, lunch, bevoorrading onderweg, fiets- en vrijetijdskledij, begeleiding door motards en bijstand van een ziekenwagen, dokters, masseurs, fietsherstellers, sportdirecteurs en een bezemwagen. Meer moet dat niet zijn.

Parcours en inschrijvingen

Op donderdagavond 24 augustus staat de samenkomst van de deelnemers gepland in het Aldhem Hotel in Grobbendonk. Een dag later volgt de start met als eerste rit Grobbendonk-Gent.

Van Gent gaat het naar Mons, op dag drie van Bergen naar Mechelen. De slotdag voert de deelnemende renners van Mechelen opnieuw naar Herentals, waar in Hotel De Karmel op de Grote Markt een feestelijke slotavond wacht.  Hier ontvangt het Olivia Fund een cheque, het goede doel.

Vorig jaar mocht het Olivia Fund €15.000 ontvangen.  Er zijn een 100-tal plaatsen voor bedrijfsteams van 4 renners en ook individuele deelnemers kunnen zich inschrijven.

Geïnteresseerden nemen zo snel mogelijk contact op met Peter Stockx via delisport@telenet.be of 0491-17.48.53.  Foto's : eindhappening in Hotel De Karmel bij de editie 2018/ Nnieuws archief.